Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

GP Frankrijk: Verstappen leeft mee met Leclerc, Hamilton pakt mijlpaal

Max Verstappen heeft genoten van “een hele mooie dag” in de Formule 1. De wereldkampioen en leider in de WK-stand was de beste in de Grote Prijs van Frankrijk en haalde daardoor 25 punten binnen. Concurrent Charles Leclerc viel uit door een crash en staat daardoor nu 63 punten achter.

Verstappen leefde mee met de coureur van Ferrari, die volgens de Nederlander “pech” had. Leclerc viel voor de derde keer uit dit seizoen. Verstappen haalde twee keer de finish niet.

Hitte speelde Max Verstappen parten

De Nederlander startte op circuit Paul Richard als tweede achter Leclerc en zag dat zijn Red Bull snel was op de hete baan. “Ik zette goed druk op hem, maar volgen met deze hitte was moeilijk.” Om zijn opwarmende banden wat te sparen, hield Verstappen afstand. “We probeerden rustig en dichtbij te blijven. Van daaruit weet je nooit hoe het gaat.” In de achttiende ronde viel Leclerc uit. Daarna was het volgens Verstappen vooral zaak om zijn banden goed te houden.

“Het was een hele mooie dag wat punten betreft”, aldus Verstappen. “Maar met name in onze snelheid van het rijden van één rondje hebben we nog veel werk te doen.”

Max Verstappen wint bizarre GP Frankrijk, neemt afstand in WK

Hamilton vergat eigen mijlpaal bijna

Voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton voelde de Grote Prijs van Frankrijk als anderhalf uur in de sauna. Op Circuit Paul Ricard was het warm en het drinksysteem van de zevenvoudig wereldkampioen werkte niet. “Normaal gesproken drink ik niet tijdens de race, maar nu wilde ik wel. Ik had een hele droge mond”, zei de nummer 2 van de race tegen Viaplay. Toen hij probeerde te drinken, kwam er geen water uit het systeem.

De 37-jarige Brit reed in Zuid-Frankrijk zijn driehonderdste Grand Prix in de Formule 1-klasse. “Ik had er eerder niet over nagedacht, maar vanochtend ineens wel. Het is toch wel een mijlpaal”, aldus een “hele trotse en blije” Hamilton. Hij had vooral aan het begin van het seizoen last van zijn zwakkere auto, maar finishte de laatste drie races steeds als derde. De tweede plaats in Frankrijk was zijn beste prestatie van dit seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.