Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Google werkt aan volledig infotainmentsysteem

Android Auto is niet genoeg voor Google. De technologiegigant wil zich ook gaan storten op het ontwikkelen van volledige infotainmentsystemen. In Californië, gaf het bedrijf een voorproefje.

Groot display

Het hele middelste deel van het dashboard van de Maserati Ghibli heeft plaats gemaakt voor een 15 inch groot display. Waar een aantal automerken toch weer teruggegaan zijn naar knoppen voor bijvoorbeeld de airconditioning en muziek, wil Google – à la Tesla – alles met het grote display regelen. Het technologiebedrijf laat de mogelijkheden zien van Android N, een nieuw besturingssysteem speciaal voor auto’s.

Volgens Google werkt Android N kostenbesparend voor autofabrikanten, omdat ze niet meer zelf hun eigen infotainmentsysteem hoeven te ontwikkelen. Ze kunnen zelfs de bediening van de airconditioning, connectiviteit, radio en navigatie aan het bedrijf overlaten. Google wil namelijk Waze integreren in Android N, een navigatiesysteem dat gebruik maakt van gegevens die gebruikers ingeven.

LEES OOK: 99 MAAL ASTON MARTIN VANQUISH ZAGATO

Connectiviteit

Als er meer en meer auto’s uitgerust zijn met Google’s Android N, is dat volgens het bedrijf ook goed voor de connectiviteit tussen auto’s. In de toekomst moeten auto’s steeds meer met elkaar kunnen gaan communiceren en volgens de Amerikanen kan Android N daar een grote rol in gaan spelen.

‘Nee’

Toch zijn er ook autofabrikanten die niks van derden willen hebben. Toyota bijvoorbeeld, dat zijn auto’s niet uitrust met Android Auto of Apple Carplay, maar in plaats daarvan kiest voor een veel kleinere speler, Telenav. Zo wil Toyota ook voorkomen dat de auto’s zich nog echt onderscheiden, iets dat met Android N puur in de vormgeving zou gaan zitten. Of andere autofabrikanten op een samenwerking met Google zitten te springen is nog maar de vraag, aangezien Google zelf ook werkt aan een auto en de bedrijven op deze manier veel deuren openzetten voor de techreus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.