Autovisie
Autovisie Nieuws 12 okt 2016

Glickenhaus SCG 003S trekt je gezicht eraf

De Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003S accelereert in minder dan drie seconden van stilstand naar 100 km/h. En als even later de teller voorbij de 200 km/h schiet, zijn wij onze tong waarschijnlijk nog aan het breken over die stoffige naam.

SCG003s-5

Want kom op, als de carrosserie van de SCC 003S net zo stroef zou zijn als zijn naam dan haalt de Scuderia Cameron Glickenhaus natuurlijk nooit zijn geclaimde topsnelheid van 350 km/h. Want zo’n vaart zou de straatracer moeten kunnen bereiken, met dank aan een 760 pk sterke 4,4 liter twinturbo V8.

Manieren

We schrijven ‘straatracer’, want ook al staat de tweede S in de naam voor Stradale, toch is de SCC 003S nauwelijks meer dan een SCG 003C-raceauto die wat manieren is bijgebracht. Zo moet hij in staat zijn tot extreme bochtsnelheden (de bestuurder zou meer dan 2 g aan krachten te verduren krijgen).

Miljoen

De Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003S wordt volgend jaar maart op de autoshow van Genève in zijn definitieve vorm aan het publiek voorgesteld en wordt vanaf dan in gelimiteerde oplage gebouwd. De vanafprijs ligt op omgerekend 1,1 miljoen euro.

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003C

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glickenhaus SCG 003S trekt je gezicht eraf
Sluiten