Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Ginetta deelt details van nieuw en ‘betaalbaar’ race-monster: de GT Academy

Ginetta brengt details naar buiten over de nieuwe GT Academy. Het racemonster is niet de opvolger van de Ginetta GT4 waar de Supercup mee wordt gereden, maar een goedkoper alternatief om mee te rijden in een nieuwe klasse.

Kenners weten dat Ginetta al jaren voor geweldige racewagens zorgt. Momenteel rijdt het met auto’s in de SuperCup, maar het nieuwe model is ontwikkeld voor een nieuwe klasse. De GT-A (Academy) gaat namelijk gebruikt worden in de Academy-klasse. De GT-A is gebaseerd op de G55 GT4 waar het merk de SuperCup mee rijdt. Het SuperCup-model heeft echter dik 100 pk meer dan de nieuwste sportauto, weegt 15 kg minder maar kost ook bijna dubbel zoveel.

Gemaakt voor het circuit

De nieuwe Ginetta wordt geleverd met dezelfde motor als de G55 GT4: een 3,7-liter V6 Ford-motor. Deze levert in de GT-A 274 pk, 549 Nm en is maakt een topsnelheid van 225 km/h mogelijk. De GT-A heeft een gewichtsverdeling van 50/50 en weegt slechts 1100 kg. De auto komt standaard met 20-inch wielen met Michelin Pilot Sport 4S banden en race-schokdempers en -remmen, om een zo snel mogelijke rondetijd neer te zetten.

GINETTA GT ACADEMY

Racen

De auto zelf kost £62.500, maar dan ben je er nog niet. Voor de complete uitrusting van de fabrikant – denk aan een helm, racepak en handschoenen – ben je nog eens £2450 kwijt. Wil je meerijden met de 2021 GT Academy Race, dan betaal je ‘entry fees’ van £6000. Voor dit geld krijg je vijf raceweekenden op circuits als Silverstone en Donington. Per weekend mag je dan eenmaal 20 minuten rijden voor kwalificatie, en  drie maal een wedstrijd van 15 minuten rijden.

Ginetta GT Academy

Wil je kiezen voor een uitgebreid ‘racepakket’ (GT Academy Rookie Series Package), dan ben je £17.000 kwijt. Dan wordt je auto naar de baan gebracht en volledig klaargemaakt voor een race. Je hoeft je dan niet druk te maken over banden, brandstof, je opslag en alle andere zaken die bij een raceweekend komen kijken. Bij beide pakketten maak je kans om op het podium te belanden met een fles bubbels en een trofee. Wie wil dat nou niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.