Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Gemeente Zandvoort akkoord met 4 miljoen euro voor F1-race

De gemeente Zandvoort trekt 4 miljoen euro uit om een Formule 1-race op het Circuit Zandvoort mogelijk te maken. Van dat geld moet de helft worden gebruikt om het grootste probleem van de kustplaats op te lossen: de bereikbaarheid.

max-zandvoort

Tijdens een raadsvergadering gisteravond stemden alle partijen in met het plan om 4 miljoen euro te investeren. Het Circuit Zandvoort wil graag de Grand Prix van Nederland organiseren en is daarover in gesprek met het management van de Formule 1. De gesprekken zouden de goede kant opgaan, maar een definitieve beslissing wordt pas in de zomer verwacht. Als de deal met Zandvoort niet doorgaat, verdeelt de gemeente de toegezegde 4 miljoen euro over andere posten.

Nieuwe weg

Komt er wel een Formule 1-race op Zandvoort dan wordt 2 miljoen euro gebruikt om een nieuwe weg aan te leggen. Momenteel loopt er slechts één hoofdweg naar Zandvoort en daarop staat het verkeer al muurvast als het strandweer is of als er een race-evenement wordt gehouden.

Jaarlijkse bijdrage

Voor het organiseren van een Grand Prix van Nederland heeft het Circuit Zandvoort zo’n 40 miljoen euro nodig. Er moeten aanpassingen worden gedaan aan de baan, maar de grootste kostenpost is het jaarlijkse bedrag dat het management van de Formule 1 wenst te ontvangen: minstens 20 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.