Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Gelimiteerde Kia Stinger GTS met Drift Mode

De nieuwe exclusievere broer van de Kia Stinger GT gaat de show stelen in de Big Apple: de Kia Stinger GTS. Naast een driftmodus en een speciale Federation Orange heeft deze gelimiteerde versie de nodige carbon fiber versierselen. De Zuid-Koreaanse sportsedan wordt onthuld op de autoshow van New York die plaatsvindt van 19 tot en met 28 april.

Driftassistentie

We waren al blij met de Stinger GT die vooral met de dikste motor en achterwielaandrijving al een lekkere stuurmansauto was en ook de versie met vierwielaandrijving was geen straf. Maar Kia vond het tijd voor nog een feestversie en introduceerde dus op de New York Autoshow de GTS. Een sportiever aangeklede gelimiteerde versie met vierwielaandrijving en als bonus een driftmodus. Die techniek noemen ze dan D-AWD en daar hoort dus ook mechanisch sperdifferentieel op de achteras bij. Daarmee gedraagt de GTS zich op commando lekker dwars net als de achterwielaandrijver.

Natuurlijk heeft de aandrijflijn de nodige rijstanden meegekregen waarmee je de 370 pk en 510 Nm uit de 3.3 V6-benzinemotor met twee turbo’s kunt regisseren. In comfortmodus wordt 60 procent naar de achterwielen gestuurd en dat geeft vooral een gevoel van stabiliteit. Draai je door naar de sportmodus dan gaat er maximaal 80 procent van het vermogen naar de achteras.  En als het echt partytime is, dan kies je de Drift Modus: de Stinger laat dan 100 procent van het vermogen los op de achterbanden en blijft voor de ultieme controle in de gekozen versnelling hangen.

Naar Europa?

Of de AWD zoals die nu in de Nederlandse prijslijsten staat ook standaard of optioneel wordt voorzien van deze driftmodus is nog onbekend. De woordvoerder van Kia Nederland zei hier nog geen informatie over te hebben.

Dat de tot 800 stuks gelimiteerde GTS ook naar Nederland komt is nog minder waarschijnlijk. Wat ons betreft is hij van harte welkom om de strijd aan te gaan met zijn Duitse concurrenten. De meerprijs van de D-AWD ten opzichte van de achterwielaandrijver is in Amerika 2.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.