Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 sep 2019

Gelekt? McLaren BC-03 Hypercar

Een nieuwe week, een nieuw lek. Deze keer lijkt het erop dat McLaren het internet niet buiten de deur kan houden, want volgens de geruchten zien we hier niets minder dan de nieuwe extreem gelimiteerde McLaren BC-03 hypercar.

McLaren BC-03

Het lijkt erop dat de autowereld binnenkort weer een hypercar rijker is. Al wisten we eigenlijk al dat deze eraan zat te komen. Toen McLaren in 2017 Vision Gran Turismo Concept (een model bedoeld voor de gelijknamige PlayStation 4 game) aan de wereld toonde, was nog niet duidelijk wat er met het model ging gebeuren. Sterker nog, er was nog helemaal geen plan om hem in het echt te gaan maken. Niet lang na de presentatie wist de Britse autobouwer al te melden dat er maar vijf exemplaren zouden komen. Vervolgens kreeg het voertuig een codenaamL de BC-03 en nu lijkt het erop dat we de officiële renders van de vierwieler voor ons hebben.

Renders

De nieuwe McLaren lekte onlangs het internet op en werd al snel opgepakt door meerdere Instagramaccounts waaronder die van Supercarpress. Dit account claimt ook dat we hier de BC-03 voor ons hebben. Vooralsnog is er geen officiële bron bekent en dus valt er ook niet te bepalen of we hier met een lek of wat renders van een fan te maken hebben. Al lijken de afbeeldingen wel legitiem.

Het design op de gelekte afbeeldingen toont duidelijke overeenkomsten met de Vision Gran Turismo Concept uit 2017. Kijk bijvoorbeeld eens naar de gigantische vleugel en de lijnen aan de achterkant van de wagen. Deze komen overduidelijk terug in het conceptmodel.

Hybride-aandrijving

Helaas weten we nog niets over een mogelijke motorisering. Het conceptmodel had twee jaar geleden de bekende vierliter V8 met twee turbo’s. Deze was toen gecombineerd met twee elektromotoren op de voorwielen waardoor het geheel goed was voor 1150 pk en 1275 Nm. Het lijkt niet heel onlogisch om te denken dat McLaren deze vorm van hybride-aandrijving voor de BC-03 ook zal kiezen. De cijfers zijn in ieder geval hypercarwaardig.

McLaren Gran Turismo Vision Concept