Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Cary McCarface’: Geely laat publiek naam verzinnen voor SUV

Heeft Geely dan niets geleerd van het Boaty McBoatface-debacle? Want het Chinese merk schakelt doodleuk zijn Facebook-volgers in om een Engelse naam te verzinnen voor zijn compacte SUV, de Bin Yue.

geely_bin_yue_02b400660a990714

 

Voor wie niet bekend is met de Boaty McBoatface-affaire… In 2016 vroeg de Britse Natural Environment Research Council het publiek om een naam te bedenken voor een nieuw onderzoeksschip. Een BBC-radiopresentator stelde voor de grap Boaty McBoatface voor en die won uiteindelijk met een grote meerderheid van de stemmen. Het Britse ministerie van Wetenschap doopte het schip uiteindelijk RSS Sir David Attenborough. Als compromis werd één van de autonome onderzeeërs aan boord Boaty McBoatface genoemd.

Prodigy, Eureka, Moonforge

Hoe dan ook, Geely wil nu een Engelse (lees: internationale) naam op zijn Bin Yue plakken. Op Facebook wordt in ieder geval al van alles geroepen: Eureka, Quest, Prodigy, Heritage, Cobra, Moonforge, en nog veel meer. Degene die de winnende naam bedenkt, wordt door Geely meegenomen op een VIP Bin Yue Experience Tour in China. Al moeten we eerlijk toegeven dat we geen flauw idee hebben wat dat inhoudt. De fabrikant weidt er verder niet over uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.