Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Gaat de Aston Martin Vanquish weer in productie?

Aston Martin is recent naar de beurs gegaan. In de bijbehorende prospectus stond een intrigerend nieuwtje. Een mysterieuze partij heeft 20 miljoen pond (zo’n 23 miljoen euro) neergeteld voor de machinerie, het gereedschap en de bouwtekeningen die nodig zijn voor de productie van de Vanquish.

Aston Martin Vanquish S - Autovisie.nl

De speurneuzen van GTSpirit hebben dat gevonden in het 321 pagina’s tellende document dat Aston Martin in september vrijgaf. Wie de koper is, is niet bekend, dus duiken overal geruchten op. Er wordt gesproken over Lotus (onwaarschijnlijk), de tuner Mansory, de carrosseriebouwer Ares Design en zelfs over Gumpert en… hallo, daar zijn we weer!… Spyker. Opvallend is dat de koper voor 20 miljoen pond ook 18 maanden ondersteuning krijgt van Aston Martin Consulting.

Atmosferische V12

Aston Martin introduceerde de Vanquish in 2012 als opvolger van de DBS, eerst als coupé en later ook als open Volante. Voor de aandrijving zorgde een 5,9 liter atmosferische V12 met 573 pk. Pas in 2017 lanceerde Aston Martin de snellere Vanquish S met een 603 pk sterke variant van de bekende twaalfcilinder. Op basis van die laatste kwamen er vier Zagato-varianten: een coupé, Volante, Speedster en Shooting Brake. Dit jaar volgde de DBS Superleggera de aloude Vanquish op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.