Autovisie
Autovisie Nieuws 7 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Frankrijk biedt Tesla oude kernreactor aan

Met bijna 300.000 preorders voor de Model 3 kan Tesla alle productiecapaciteit gebruiken. Ségolène Royal, de Franse Minister van Energie, denkt alvast mee en heeft Tesla-oprichter Elon Musk een oude kerncentrale aangeboden.

tesla_model_3_prototype

Musk had tijdens een bezoek aan het Franse Tesla-hoofdkantoor geroepen dat Tesla best een fabriek in Europa kan gebruiken. Hij opperde een locatie in de Elzas-regio tegen Duitsland aan.

“Frankrijk heeft de Fessenheim-centrale vlakboven Mulhouse in de aanbieding gegooid”

Royal heeft nu de Fessenheim-centrale vlakboven Mulhouse in de aanbieding gegooid. De oudste nucleaire krachtcentrale van Frankrijk wordt eind 2016 gedeactiveerd en dan zou Tesla het terrein kunnen gebruiken.

Hoewel, de deactivatie en decontaminatie van de reactor gaat nog jaren duren en ook moet er daarna natuurlijk nog een fabriek worden neergezet. Voor de Elzas zou de komst van Tesla echter het banenverlies bij de kerncentrale kunnen compenseren.

LEES OOK: TESLA MODEL 3 IN VAARWATER BMW 3 SERIE

Musk heeft het aanbod in ieder geval nog niet gelijk naast zich neergelegd. Momenteel heeft Tesla twee vestigingen in Tilburg, waar de eindassemblage van Europese Model S’en wordt gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.