Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 apr 2016

Geen Cross Country of Allroad voor Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een ster in het invullen van allerlei niches, maar die van de opgehoogde stationwagons laat het Duitse merk aan zich voorbijgaan. Geen Cross Country of Allroad dus voor de fabrikant uit Stuttgart, ondanks dat het voor Volvo en Audi lucratieve modellen zijn.

audi_a4_allroad_3.0_tdi_quattro_7
Audi A4 Allroad

Audi heeft zijn nieuwste softroader, de A4 Allroad, net gepresenteerd en Volvo zal later dit jaar de V90 Cross Country voorstellen. Volkswagen heeft het concept enkele jaren geleden ook ontdekt en Ford zal spoedig volgen. Toch vindt het management van Mercedes-Benz de opgeleukte stationwagon overbodig, aangezien de fabrikant al de volwaardige SUV’s GLC en GLC Coupé in het programma heeft.

LEES OOK: MERCEDES-AMG WERKT AAN PORSCHE PANAMERA-CONCURRENT

De Allroads, Cross Country’s, Alltracks en Outbacks zijn allemaal volgens hetzelfde concept ontwikkeld. De stationcars beschikken over vierwielaandrijving, een vergrote bodemvrijheid en kunststoffen delen op de koetswerken. Naast een stoerder voorkomen bieden de types ook beperkte offroadcapaciteiten, al zijn het uiteraard geen modellen om de Dakar-rally mee te rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.