Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Fout, maar oh zo lekker…

De Ford Capri en de Opel Manta zijn auto’s die je als serieuze liefhebber eigenlijk niet leuk mag vinden. Noem de namen en iedereen begint meteen over vossenstaarten, matjes en de New Kids. Ik geef eerlijk toe; zelf was ik ook niet vrij van vooroordelen. Tot ik voor de reportage die in Autovisie nummer zeven staat met beide een rondje mocht sturen.

Zonder de conclusies weg te geven, maar beide zijn inmiddels zoveel meer dan een foute bak. Tijdens een prachtige dag in de Achterhoek kwalificeerden ze zich als auto’s die je beide graag in de garage zou hebben staan. Karren met het karakter dat je zoekt in een klassieker.

Vooral de Manta scoorde serieus punten bij zo’n beetje iedereen die hem zag staan of voorbij rijden. Eerst snapten we het niet. Maar toen we tijdens een fotosessie voor het voormalige stamcafé van Normaal een busje op de ideale lijn voorbij zagen schieten, viel plotseling het kwartje. Achter het stuur zat niemand minder dan Bennie Jolink. De Normaal-voorman gaf vorig jaar bij ons in RTL Autovisie de ultieme verklaring van Opels succes onder de oostelijke bewoners. Lezers onder de twaalf jaar moeten nu even de andere kant op kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.