Autovisie
Autovisie Nieuws 15 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Fotoverslag: Oldtimer Grand Prix Nürburgring

Voor de autoliefhebber die ook van racen houdt was het afgelopen weekend dromen met de ogen open: de jaarlijkse Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring vond weer plaats.

Honderden klassiekers

Vele honderden bijzondere klassiekers stuurden ook dit jaar weer over zowel het Grand Prix-circuit als de Nordschleife van de bekende Nürburgring. De Oldtimer Grand Prix trok bezoekers en deelnemers uit alle windstreken en met verschillende interesses; zo was er een Stena Line Gentlemen Drivers Cup met GT auto’s tot 1965 en toonde Skoda een grote verzameling klassiekers, waar ook demonstraties mee werden gegeven op het circuit.

Droomwagens in actie

Toch is het vooral de sfeer die het evenement zo uniek maakt. Vaak zijn oldtimers alleen gepoetst en in concoursstaat op diverse evenementen te bewonderen; hier kan de bezoeker de oldtimer van zijn dromen in actie zien.

40 jarig bestaan Porsche transaxle

Jaguar maakte tijdens het evenement bekend dat het terugkeert in de autosport, met 2 elektrische aangedreven Formule E racewagens. Porsche vierde daarnaast het 40-jarig bestaan van zijn transaxle modellen met bekende coureur Derek Bell.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.