Autovisie
Autovisie Nieuws 10 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Fotoverslag Concours d’Elegance Zoute Grand Prix

De Zoute Grand Prix was ook dit jaar een groot succes. Ruim honderdduizend bezoekers trokken afgelopen weekend naar het Belgische Knokke-Heist voor een klassiekerrally, een autoshow en – voor velen het hoogtepunt – een Concours d’Elegance. 

Golfbaan

Het uitgestrekte terrein van de Royal Zoute Golf Club biedt plaats aan vele tientallen bijzondere klassiekers. Het deelnemersveld is niet alleen bijzonder divers, de auto’s komen uit alle windstreken. Een van de topstukken was een Siata 140 S Daina Sport uit 1952 die eerder dit jaar nog ‘Best in Class’ won op het Concours d’Elegance Paleis het Loo. Andere hoogtepunten waren een Bugatti T57 Ventoux, een Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso en een Bizzarrini 5300 GT.

Top Marques

Toch krijgen niet alleen klassiekers aandacht tijdens de Zoute Grand Prix. Op de Kustlaan en Zeedijk vindt naast de start van de klassiekerrally elk jaar een grote autoshow plaats, waar de vele duizenden bezoekers de laatste supercars kunnen bekijken. De auto’s worden tentoongesteld op podia, maar ook in de straten van Knokke-Heist.

De volgende editie van de Zoude Grand Prix vindt plaats van 5 tot 8 oktober 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.