Autovisie
Autovisie Autoroutes Midden-Europa 10 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Autoroute Slovenië

Slovenië is misschien wel een van de meest onderschatte landen qua natuurschoon. Het land is ongeveer zo groot als de helft van Nederland, maar biedt een van de meest afwisselende landschappen van Midden-Europa. Ingeklemd tussen Oostenrijk, Italië en Kroatië biedt Slovenië de reiziger een enorme hoeveelheid ongerepte natuur. Je vindt er een aantrekkelijk, afwisselend landschap met lieflijke, beboste heuvels, woeste bergen en uitgestrekte wouden. Slovenië is daarom een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van de Stuurmanswegenreizen die Autovisie heeft georganiseerd.

Puur rijgenot door een ongerept landschap

Omdat Slovenië zich na de afscheiding in 1990 volop heeft ontwikkeld, is het een extra aantrekkelijke bestemming voor een autoroute. De eerder georganiseerde Stuurmanswegenreis voerde ons op de grens van de Alpen, Middellandse Zee en Balkan over zowel prachtige asfaltwegen als over kronkelige bergweggetjes. De vele onverwachte bochten en de wisselende kwaliteit van de wegen vragen dan ook om het echte stuurmanswerk. Wees overigens ook niet verbaasd als je tijdens de rit over de stille wegen door de uitgestrekte wouden nog een bruine beer tegenkomt.

Veel afwisseling

Tijdens het rondreizen zal je ontdekken hoe afwisselend het landschap van Slovenië is. Je zult dan ook genieten van de enorme variatie in het landschap van Slovenië. In het noorden van het land rijd je bijvoorbeeld over heerlijke bergwegen in de ruige Julische Alpen. Meer naar het zuiden is een karstgebied met onder meer de bekende kalkgrotten van Postojna en Skocjan.  Het landschap in het oosten van Slovenië is daarentegen veel lieflijker en telt ook veel wijnhellingen.

Lubljana

Uiteraard voeren veel autoroutes ook langs Ljubljana. De kleurrijke en levendige hoofdstad ligt in het hart van Slovenië en kent een rijke historie. De stad ligt op beide oevers van de rivier Ljubljana, die de stad in tweeën splits. Tijdens je rit door Slovenië is deze stad absoluut de moeite waard om te bezoeken!

 

Autoroute Midden-Europa

Slovenië is de eerste bestemming gelegen in Midden-Europa. Je kunt bij ons terecht voor artikelen over Slovenië, ondanks dat het land dit jaar niet op de planning staat. Daarnaast zijn hier inspirerende verhalen over voorgaande Stuurmanswegen te vinden. Daaruit kun je een mooie autoroute kiezen of zelf een route samenstellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.