Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Formule E sluit seizoen met bijzondere eindsprint af

Het seizoen in de elektrische raceklasse Formule E wordt in augustus afgemaakt met maar liefst zes races in negen dagen tijd in Berlijn. De coureurs, onder wie de Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns, racen dan over het voormalige vliegveld Tempelhof in de Duitse hoofdstad.

Op het terrein van de oude luchthaven, die in 2008 werd gesloten, worden drie verschillende circuits uitgezet om voor enige afwisseling te zorgen.

Eindsprint op oude luchthaven in Berlijn

Vooralsnog zijn vijf races verreden in de Formule E dit seizoen, dat in november vorig jaar begon met twee wedstrijden in Saudi-Arabië. Daarna volgden races in Chili, Mexico en Marokko. Het seizoen werd in maart stilgelegd als gevolg van de coronacrisis. De Portugees António Félix da Costa gaat aan kop in de WK-stand.

De ePrix van Berlijn stond voor 21 juni op het programma. Die race gaat niet door, maar de coureurs komen in augustus alsnog naar de Duitse hoofdstad voor races op 5, 6, 8, 9, 12 en 13 augustus. Daarna zit het seizoen er op.

Formule E Berlijn Tempelhof 2019
Archieffoto: in 2019 werd de Formule E nog met publiek verreden. (Afbeelding: EPA/Hayoung Jeon)

Geen publiek bij Formule E

Publiek is niet welkom op luchthaven Tempelhof. Alle betrokken partijen hebben afgesproken dat er maximaal duizend mensen tegelijk aanwezig zijn. “De gezondheid en veiligheid van iedereen die hierbij betrokken is, is prioriteit nummer 1”, aldus de internationale autosportfederatie FIA en de organisatie van de Formule E. Veel meetings rond de races zullen gebeuren via een videoverbinding.

De Formule 1 begint over ruim twee weken weer met de Grote Prijs van Oostenrijk. Een week later racen Max Verstappen en de andere coureurs opnieuw over het circuit van Spielberg.

Flughafen Berlin Tempelhof 1984
“Flughafen Berlin Tempelhof” in 1984 (Afbeelding: US Air Force)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.