Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Formule 1 in Nürburg met publiek, niet alle Nederlanders welkom

Bij de terugkeer van de Formule 1 op de Nürburgring mogen volgende maand zo’n 20.000 toeschouwers aanwezig zijn. De organisatie van de Grote Prijs van de Eifel heeft van de regionale autoriteiten toestemming gekregen om fans toe te laten. De koningsklasse van de autosport keert na 7 jaar terug op het beroemde circuit.

De race is op zondag 11 oktober en de eerste kaarten waren dinsdag binnen no-time uitverkocht. Vrijdag start de tweede verkoopronde. Vanaf 199 euro kunnen de autosportliefhebbers van vrijdag tot en met zondag bij het hele raceweekeinde aanwezig zijn.

Formule 1 aanvankelijk niet op Nürburgring

De GP op de Nürburgring stond aanvankelijk niet op de kalender voor dit jaar. In juli werd deze er echter aan toegevoegd toen het programma als gevolg van de coronacrisis overhoop was gegooid. Heel wat races van het oorspronkelijke schema konden niet doorgaan, zoals de Dutch GP op Zandvoort. Pas bij de laatste grand prix, ruim een week geleden op Mugello, werd een beperkt aantal fans toegelaten op het circuit.

De Duitse coureur Sebastian Vettel was in 2013 in een Red Bull-bolide de laatste winnaar op de ruim 5,1 kilometer lange Nürburgring. De snelste ronde ooit werd neergezet door Michael Schumacher (1:29.468 in zijn Ferrari). De GP van Duitsland verhuisde daarna naar Hockenheim.

Nurburgring buitenkant
Exterieur van de Nürburgring. (Afbeelding: AFP/Patrik Stollarz)

Probleem voor sommige Nederlanders

Voor sommige Nederlanders wordt het lastig om bij de grand prix op de Nürburgring aanwezig te zijn. Duitsland beschouwt reizigers uit de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland namelijk als groot risico. Er zijn dus restricties voor fans die wonen in deze provincies, die te boek staan als rode zone. Concreet wil dat zeggen dat bezoekers uit de twee Nederlandse provincies bij aankomst twee weken in quarantaine moeten, tenzij een negatieve test van maximaal 48 uur getoond kan worden.

In de Duitse deelstaat Rijnland-Palts geldt momenteel echter een interessante uitzondering. Reizigers uit een rood gebied hoeven, wanneer ze minder dan 48 uur in Duitsland verblijven, niet in quarantaine. Of dit op 11 oktober, wanneer de Grote Prijs van de Eifel verreden wordt nog steeds van toepassing is, blijft op dit moment gokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.