Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 28 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

F1-auto van Max Verstappen staat nu voor verrassend weinig geld te koop

Volgens het CBS telt Nederland op dit moment 17.850.301 inwoners en ongeveer evenveel Max Verstappen-fans. Voor hen hebben we goed nieuws: de Formule 1-auto van de tweevoudig wereldkampioen staat nu namelijk te koop.

Het is veilingsite Catawiki die groots aankondigt allerlei Formule 1-prullaria te gaan veilen met als topstuk de heuse F1-auto van Max Verstappen himself. Het gaat hier niet om de RB18 waarmee de Nederlander dit hele seizoen al totale dominantie laat zien. Ook is het niet de RB16B waarmee Verstappen in 2021 geschiedenis schreef door aartsrivaal Lewis Hamilton in de laatste ronde van de laatste F1-race te verslaan.

Formule 1-wagen van Max Verstappen te koop

Om welke Red Bull gaat het dan wel? Om geen Red Bull. Max Verstappen draait inmiddels al zo lang mee bij de het Formule 1-topteam dat je haast zou vergeten dat hij zijn F1-carrière begon bij Scuderia Torro Rosso, wat nu AlphaTauri heet. Het team waar Nyck de Vries dit seizoen succes probeert te boeken. De auto die wordt geveild is de STR11.

(Afbeelding: Catawiki)

Lang heeft Max Verstappen niet voor het dochterteam van Red Bull Racing gereden. Na anderhalf jaar kwam er abrupt een einde aan zijn tijd bij Torro Rosso, toen hij op hoogst ongebruikelijke wijze midden in het F1-seizoen de overstap maakte naar Red Bull Racing. In zijn zenuwslopende debuutrace kwam hij als eerste over de streep. “Johéé, johoo, jo-fucking-hoo!” Elke Nederlandse Formule 1-fan kan zich dat historische moment herinneren.

Prijs van de STR11

Hoewel die auto, de RB12, pas echt veel geld zou opleveren, zal ook de STR11 niet voor een prikkie onder de hamer gaan. Zeker niet nu Max Verstappen race na race laat zien dat hij bij de absolute grootheden van de Formule 1 geschaard dient te worden. Verstappen reed de eerste F1-races van 2016, voordat hij Daniil Kvjat zijn stoeltje bij Red Bull ontnam, in de STR11. De Nederlander nam overigens meer over dan enkel zijn plek bij het topteam. Later bleek Verstappen ook te daten met Kelly Piquet, de ex van Kvjat met wie de Rus zelfs een kind heeft.

(Afbeelding: Catawiki)

Meebieden op de F1-auto kan hier. Hoewel de raceauto’s extreem prijzig zijn (zoveel geld zijn teams namelijk kwijt na een flinke crash), wordt de opbrengst van de STR11 opvallend laag ingeschat. Expert Marc Jans verwacht dat het winnende bod tussen de 500.000 euro en 750.000 euro zal liggen. Zou hij een nulletje vergeten zijn? Waarschijnlijk niet. Reden is dat voornamelijk Daniil Kvjat en Carlos Sainz plaats hebben genomen in dit exacte model. Wel kun je kiezen of je de livery van Kvjat, Sainz of Verstappen erop wil hebben. De auto heeft alles erop en eraan, behálve de motor. Mocht je het winnende bod uitbrengen, dan moet je de Formule 1-auto zelf even oppikken in Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.