Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 27 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Formule 1: dit zijn alle coureurs en teams voor seizoen 2021

Het Formule 1-seizoen gaat dit weekend écht van start. Op zondag 28 maart om 17:00 uur Nederlandse tijd doven de startlichten en begint de eerste race in Bahrain. Welke coureurs vertrekken dan in welke auto’s?

Lang was het deelnemersveld voor dit jaar nog niet compleet. Enerzijds omdat er een stoelendans gaande leek te zijn, anderzijds omdat coureurs als Lewis Hamliton lang moesten onderhandelen over een nieuw contract. Inmiddels is het deelnemersveld uiteraard compleet en dus weten we precies wie er morgen aan de start van de eerste race zullen verschijnen.

Mercedes

Een vertrouwde line-up voor het team dat vorig jaar de titel naar binnen sleepte, want ook dit jaar rijden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor Mercedes. De Brit gaat dit jaar op jacht naar z’n achtste wereldtitel. Hij is al recordhouder wat betreft aantal overwinningen (95), polepositions (98) en podiumplaatsen (165).

Alpine

De renstal van Renault gaat dit jaar door onder een nieuwe naam: Alpine. Dat was een van de plannen die de kersverse ceo van Renault, Luca de Meo, direct doordrukte. En daar zien we ook direct de terugkeer van een legende in het stoeltje van de F1-auto: Fernando Alonso. De succesvolle Spanjaard is inmiddels 39 jaar oud en werd in 2005 en 2006 wereldkampioen. De Fransman Esteban Ocon is de andere coureur bij Alpine.

Haas F1 Team

Twee debutanten bij Haas, want daar rijden de Duitser Mick Schumacher en de Rus Nikita Mazepin voor ‘t eerst mee in de koningsklasse van de autosport. Ze vervangen dit seizoen de bekende Kevin Magnussen en Romain Grosjean.

McLaren

Ook een wisseling van de wacht bij McLaren, want daar heeft Carlos Sainz plaatsgemaakt voor Daniel Ricciardo. De Australiër wordt teamgenoot van de Brit Lando Norris, die er samen met Sainz afgelopen seizoen voor zorgde dat McLaren na een paar moeizame jaren als vierde eindigde in het WK voor constructeurs.

Alfa Romeo Racing

Bij Alfa Romeo geen stoelendans! Net als vorig jaar vormen Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi het rijdersduo voor de Italiaanse fabrikant in de Formule 1. Vorig jaar sprokkelden de twee slechts 8 punten bij elkaar.

Red Bull Racing

Uiteraard rijdt onze eigen Max Verstappen dit jaar weer voor Red Bull Racing, en daar heeft het team flink voor in de buidel getast. Volgens het nieuwe contract van Verstappen verdient de Nederlander dit jaar 33 miljoen euro, exclusief bonussen. Hij krijgt dit jaar een nieuwe teamgenoot in de vorm van Sergio Perez. Die staat wel veel lager op de teamladder, want de Mexicaan verdient een ‘schamele’ 2,2 miljoen euro.

Salarissen Formule 1-coureurs bekend: dit verdient Max Verstappen

Aston Martin

Een grote verandering bij het Britse Aston Martin (voorheen Racing Point), want dat team heeft Sebastian Vettel weten te strikken. De Duitser zag onlangs zijn contract niet verlengd worden bij Ferrari en stond dus open voor een transfer. Bij Aston Martin vormt hij een duo met Lance Stroll, de zoon van Lawrence Stroll die deels eigenaar van Aston Martin is.

Ferrari

En dus is er ook een nieuwe naam bij het Formule 1-team van Ferrari, nu Vettel is vertrokken. Carlos Sainz (26) neemt nu de plek van de Duitser waar en vormt een duo met de Monegask Charles Leclerc (23). Het is voor Ferrari het jongste rijdersduo ooit.

AlphaTauri

Ook een debutant in de Formule 1 voor AlphaTauri, want daar krijgt de Japanner Yuki Tsunoda een kans in de koningsklasse. Hij vormt er een duo met de bekende Pierre Gasly. De Franse autocoureur kwam deze week nog in opspraak door uitspraken over zijn Red Bull-periode.

Williams

Bij Williams, het laatste team uit deze lijst, zijn er ook geen nieuwigheden. Voor dat team rijden namelijk ook dit jaar de Brit George Russell en Canadees Nicholas Latifi. Russell was vorig jaar als enige verantwoordelijk voor de punten bij Williams. Hij reed er drie bij elkaar, terwijl Latifi op nul bleef staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.