Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Formule 1-coureur Hamilton rijkste Britse sportman ooit, dit verdient hij

Zesvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton mag zich de rijkste Britse sportman in de geschiedenis noemen. Dat blijkt uit een jaarlijkse lijst die de Sunday Times donderdag publiceerde. Het fortuin van de 35-jarige Engelsman wordt op 253 miljoen euro geschat, dat is 42 miljoen meer dan vorig jaar.

Hamilton lost oud-voetballer David Beckham af, die samen met zijn vrouw Victoria 226 miljoen euro bezat toen hij in 2013 zijn carrière beëindigde.

Hamilton verdient 45 miljoen per jaar

In de lijst met de rijkste duizend Britten en inwoners van Groot-Brittannië, die de krant jaarlijks uitbrengt, staat slechts één andere sportman. Dat is de Noord-Ierse golfer Rory McIlroy, die 192 miljoen euro vergaarde.

Hamilton staat onder contract bij renstal Mercedes. Hij verdient naar verluidt 45 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen en sponsordeals.

Max Verstappen komt in de buurt

Begin dit jaar ging de kogel door de kerk: Max Verstappen besloot bij Red Bull te blijven. Daar hoorde een flinke salarisverhoging bij. Het Italiaanse blad La Gazzetta dello Sport wist eerder dit jaar te melden dat de Formule 1-coureur een basissalaris van 36 miljoen euro gaat verdienen de komende drie jaar.

Een bedrag waarvan je tussen je tanden gaat fluiten. Met dit hoge bedrag haalt hij Sebastian Vettel in, die een geschat salaris van 35 miljoen heeft. Lewis Hamilton blijft echter de absolute grootverdiener.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.