Autovisie
Autovisie Nieuws 29 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Formule 1-circus arriveert in Zandvoort, eerste fans ook aanwezig

Terwijl vrachtwagens en auto’s het circuit van Zandvoort in- en uitrijden, hopen Formule 1-fans een glimp van hun favoriete teams op te vangen. Enkele tientallen raceliefhebbers van alle leeftijden hebben zich verzameld bij de ingang van het terrein.

De 12-jarige Dean uit Zandvoort staat al sinds 07.45 uur bij het terrein om zijn lievelingsteam McLaren te zien. Zijn moeder Andrea voegde zich wat later bij hem. Wanneer de colonne van McLaren de bocht om komt, beginnen moeder en zoon te springen en te zingen.

Warm welkom voor Formule 1-crew Oracle Red Bull Racing

Zodra vrachtwagens en bussen van teams zoals Alpine en Haas naderen, grijpen weer andere toeschouwers naar hun camera’s en telefoons. Chauffeurs toeteren en lachen naar het publiek en fans joelen terwijl ze de voertuigen fotograferen en filmen.

GP van België ook volgend jaar op racekalender Formule 1

Een bus van Oracle Red Bull Racing, het team van de Nederlandse coureur Max Verstappen, krijgt een warm welkom van de menigte. Mensen rennen naar de middenberm van de weg of springen op betonnen voetstukken van vlaggenmasten om de truck goed te zien.

Geen hotel meer te krijgen in Zandvoort

Ingrid en Bob uit het zuiden van Brabant staan aan de overkant van de weg naar de ingang te kijken. Ze hebben deze week een hotel geboekt in Noordwijk in verband met de race. “In Zandvoort konden we geen hotel meer krijgen.” Het stel gaat vrijdag naar de vrije training, maar is maandag al naar Zandvoort gekomen om sfeer te proeven. “We waren ook al fans van racen voor de tijd van Jos en Max Verstappen”, verzekert Ingrid.

Aliek, Ashley en Marianne staan ook al enige tijd met petjes en truien van hun favoriete teams naar het verkeer bij het circuit te kijken. “We hadden vandaag niets te doen, dus we zijn lekker een dagje naar Zandvoort gekomen.” Later in de week komen ze weer terug voor de race zelf.

Starttijden Dutch Grand Prix 2022

De Formule 1 Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort wordt op zondag 4 september 2022 verreden. De race start zoals gebruikelijk om 15.00 uur. Het Formule 1-weekend begint echter al op vrijdag met de twee vrije trainingen. Deze beginnen om 12.30 uur en 16.00 uur en duren 60 minuten. Zaterdag 3 september zijn de laatste trainingen om 12.00 uur en 13.00 uur. De kwalificatie voor de Dutch Grand Prix begint zaterdag 15.00 uur.

Gebeurtenis Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 2 september 12.30 – 13.30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 2 september 16.00 – 17.00 uur
Derde vrije training Zaterdag 3 september 12.00 – 13.00 uur
Kwalificatie Zaterdag 3 september 15.00 – 16.00 uur
Dutch Grand Prix Zondag 4 september 15.00 uur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.