Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

GP van België ook volgend jaar op racekalender Formule 1

Goed nieuws voor Formule 1-fans die naast Zandvoort nog een race dichtbij huis willen zien. De Grote Prijs van België maakt ook volgend jaar deel uit van het Formule 1-programma. Het huidige contract liep na dit seizoen af en het was onzeker of de race op Spa-Francorchamps op de kalender zou blijven staan.

Kort voor de GP van België, die om 15.00 uur begon en Max Verstappen als oppermachtige winnaar kende, meldde de Formule 1 dat de race in 2023 ook weer op het programma staat.

Max Verstappen lovend over Spa-Francorchamps

“We moeten de organisatoren feliciteren met het werk dat ze gedaan hebben”, zei Formule 1-baas Stefano Domenicali bij Sky Sports. “Je kunt zien hoeveel ze hebben geïnvesteerd. En kijk hoeveel mensen hierheen komen… Geweldig voor de sport, denk ik.” Er is dit jaar voor 80 miljoen euro geïnvesteerd in de 7 kilometer lange glooiende racebaan in de Ardennen.

Verstappen was eerder al lovend over het circuit van Spa-Francorchamps en zei te hopen dat de race, die na de eerste in 1950 dit weekend voor de 55e keer in de Formule 1 wordt verreden, op de kalender blijft staan.

Duitsland mogelijk terug op racekalender Formule 1

Domenicali zei ook te kijken naar de mogelijkheid om weer een race in Duitsland te organiseren. “Dat zou ik geweldig vinden. We kijken of we een oplossing kunnen vinden. Maar er zijn heel veel verzoeken op dit moment, het is indrukwekkend.” In 2019 organiseerde Duitsland voor het laatst een Formule 1-race. Verstappen won toen op de Hockenheimring.

Donderdag werd bekend dat de Grote Prijs van Frankrijk volgend jaar van de kalender verdwijnt. Domenicali heeft wel gezegd dat de gesprekken met de organisatie doorgaan, maar dan misschien voor een soort roterende race die niet elk jaar plaatsvindt. Er wordt gewerkt aan een betere spreiding van de Formule 1 over verschillende werelddelen. Races in bijvoorbeeld Saudi-Arabië en Miami leveren de organisatie veel geld op.

Max Verstappen verstevigt WK-leiding met zege in België: ‘Klasse apart’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.