Autovisie
Autovisie Nieuws 30 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Ford maakt van je achterwiel een elektrische eenwieler

Bij Ford is de oudejaarsborrel ogenschijnlijk flink uit de hand gelopen. Want een krankzinnige eenwieler zoals deze ontwerp je toch alleen met 350 ugl alcohol in je bloed?

Het idee is als volgt: een bestuurder rijdt met zijn of haar Ford naar een parkeerplaats of –garage, haalt het achterwiel van de auto en zet daar een brommerachtige bovenkant op. Net zoals een vouwfiets je van het treinstation naar je eindbestemming brengt, kan deze elektrische eenwieler dat doen vanaf de plek waar je je auto neerzet.

“Ieder dag je Ford opkrikken hoeft niet, want er is hydraulische krik gemonteerd”

En iedere dag je Ford opkrikken hoeft niet, want als we naar de patenttekeningen kijken – die in 2014 zijn ingediend en net zijn goedgekeurd – heeft het merk een ingebouwde hydraulische krik gemonteerd die je ook op racewagens ziet. En toch lijkt het ons een brug te ver om tien keer per week in je beste kantoorpak een vieze autoband eraf en er weer op zetten.

Leuk proefballonnetje van Ford, zullen we maar denken. Want het merk is sowieso flink bezig op dat front. Ford heeft in 2015 maar liefst zesduizend patenten ingediend, wat een record is voor de Amerikaanse autofabrikant.

Ford1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.