Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford maakt documentaire over terugkeer Le Mans

Vijftig jaar na de eerste overwinning op Le Mans keert Ford terug. De nieuwe Ford GT moet zich gaan bewijzen in de GTE Pro-klasse tijdens de 24 Uren van Le Mans.

Documentaire

Ford heeft besloten een documentaire te maken van de terugkeer naar de legendarische race. Ford won de 24 Uren van Le Mans in 1966, 1967, 1968 en 1969, dus de druk op het team om te presteren is hoog. Nu is er de eerste aflevering van de documentaire, die de komende weken verder op internet zal verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=qd-HyazYbCU

“If we can’t join them, let’s beat them…”

“If we can’t join them, let’s beat them”, haalt bestuursvoorzitter Bill Ford Jr. de woorden van zijn oom Henry Ford II terug. De keuze voor Ford om in 1966 deel te nemen aan de 24-uursrace had grotendeels te maken met de geplande overname van Ferrari. Het jaar ervoor had Ford meerdere gesprekken gevoerd om de Italiaanse sportwagenbouwer over te nemen. Toen die gesprekken nergens op uitliepen, besloot Ford om Ferrari in de grootste race van het jaar terug te pakken. Met resultaat.

Ford vs. Ferrari

Door naar vijftig jaar later. Aan de start verschijnt dit jaar een nieuwe Ford GT. Voordat hij als straatversie beschikbaar wordt, gaat hij eerst deelnemen aan het FIA WEC-kampioenschap, waar de race in Le Mans het hoogtepunt van is. Ford mengt zich niet in de strijd tussen Audi, Porsche en Toyota, maar gaat het met de GT weer opnemen tegen, je raadt het al, Ferrari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.