Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Het is zover: Honda NSX eindelijk in productie

Het moment waar menig autoliefhebber naar heeft uitgekeken. De Honda NSX komt er nu echt aan. Eind april rollen in het Amerikaanse Ohio de eerste exemplaren van de band.

Honda NSX f

Het werd tijd ook. De sportwagen werd alweer dik tien jaar geleden voor het eerst aangekondigd en na tal van koersveranderingen werd dan eindelijk begin vorig jaar de productieversie aangekondigd. Nu amper veertien maanden later start de productie van Honda’s nieuwe sportwagen.

Voor het eerst ziet de NSX het levenslicht in de Verenigde Staten. Waarom? Om de doodeenvoudige reden dat de Amerikanen volgens planning de meeste NSX-en zullen opeisen. Een logische verwachting aangezien de Verenigde Staten een heel grote sportwagenmarkt is én het gros van de 18.000 gebouwde NSX-en van de eerste generatie (1990-2006) in het land van Uncle Sam werden verkocht. Dus Honda bouwt de NSX zo dicht mogelijk bij de grootste groep kopers.

“De Honda NSX werd alweer dik tien jaar geleden voor het eerst aangekondigd”

De Japanse sportwagen wordt in een nieuwe productiefaciliteit gebouwd, die geheel is ingericht op het zo efficiënt mogelijk bouwen van een NSX. Hoewel de fabriek ‘Performance Manufacturing Center’ is gedoopt, worden er voorlopig alleen NSX-en gemaakt, en dat grotendeels op ambachtelijke wijze. Details over het productieproces laat Honda niet los. Evenmin de verwachte productievolumes. Dat de oplage beperkt is, mag duidelijk zijn. Hij gaat rond de twee ton kosten, waarmee hij in het speelveld van een Porsche 911 Turbo, Ferrari California, Audi R8 en McLaren 540C terecht zal komen.

LEES OOK: HONDA NSX – DE LANGVERWACHTE SPECS

Honda brengt de NSX eerst in Amerika op de markt, waar de sportcoupé als Acura NSX te boek staat. Deze zomer dienen de eerste exemplaren naar Europa te komen. De auto wordt hier via een geselecteerd dealernetwerk verkocht. Welke bedrijven zich in de NSX mogen specialiseren is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.