Autovisie
Autovisie Nieuws 23 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford GT versus ‘the cops’: 0 – 1

De nieuwe Ford GT mag dan visuele trekken hebben van de F-117 Nighthawk, maar ‘stealthy’ – onzichtbaar voor radar dus – is hij zeker niet. Dat ondervonden deze week drie testrijders van Ford, toen ze door de politie stevig in de kraag werden gevat.

ford gt

Ze waren met drie Ford GT-prototypes onderweg in de Amerikaanse staat Colorado (voor testwerkzaamheden op hoogte) en konden ogenschijnlijk de lokroep van meer dan 600 pk onder het rechterpedaal niet weerstaan. De heren werden gesnapt met een snelheid van 101 mph (bijna 163 km/h) waar 50 mph (80 km/h) is toegestaan. Ze werden staande gehouden door de Colorado-kit en vriendelijk doch dwingend uitgenodigd voor een gesprek met de rechter.

LEES OOK: FORD VIER LE MANS-ZEGES MET FORD GT ’66 HERITAGE EDITION

Volgens de krant Vail Daily vonden de agenten het wel amusant. De patrouillerende petrolheads krijgen immers niet iedere dag drie zeldzame (en nog in ontwikkeling zijnde) supercars voor hun bonnenboekje. De Ford GT wordt gebouwd in een oplage van 250 stuks per jaar en aangedreven door een 3,5 liter V6 met twee turbo’s. Een raceversie van de auto won dit jaar de GTE Pro-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans.

Foto’s: Randy Wyrick/Vail Daily

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.