Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford Focus Active nu ook als Wagon

Deze Focus Active Wagon had Ford ook begin april kunnen onthullen, tegelijkertijd met de Focus Wagon en Focus Active. Maar ja, als het merk dat had gedaan, dan had het maar één keer publiciteit gehad.

ford_focus_active_wagon_2_01b2015c0a490719

Erg veel te melden over de Focus Active Wagon valt er dan ook niet. Het is een Focus Wagon die wat hoger op de wielen staat (vóór: 30 mm, achter: 34 mm) en is aangekleed met wat extra kunststof. Hij moet de suggestie van een stoere offroader wekken, maar kan wat dat betreft weinig meer dan een gewone Focus. Hoewel, hij heeft twee extra rijmodi: Slippery en Trail, die respectievelijk zijn afgestemd op gladde oppervlakken en losse ondergronden.

Motorengamma

Op motorgebied valt er heel wat te kiezen, net als bij de andere Focussen. Er is een 1.0 EcoBoost (100 of 125 pk) en een 1.5 EcoBoost (150 of 182 pk). Beide zijn driecilinders, maar kunnen voor een nog lager verbruik een cilinder uitschakelen. Diesels zijn er in de vorm van een 1.5 EcoBlue met 95 of 120 pk en een 2.0 EcoBlue met 150 pk. Alle motoren, behalve de 100 pk EcoBoost en de 95 pk EcoBlue, zijn leverbaar met een achttraps automaat. Standaard worden ze uitgerust met een handgeschakelde zesbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.