Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Filld for Bentley: Want tanken is voor arme sloebers

Gepeupel is vies, bah! En toch moeten die arme Bentley-rijders zich iedere dag onder ‘het gewone volk’ mengen als ze gaan tanken bij de lokale benzinepomp. Tot nu dan, want een nieuwe app komt ze hun brandstof gewoon brengen. 

Sonoma16

Waar anders is dit staaltje software bedacht dan in de Verenigde Staten van Amerika, het land waarin mensen de drive-through van de Starbucks zelfs nog nemen als de ‘file’ buiten veel langer is dan de rij voor de kassa binnen. Filld heet de benzinebrengapplicatie, want zonder missende letter is een hippe mobiele app natuurlijk geen hippe mobiele app.

The horror

Hoe dan ook, de ontwikkelaars zijn trots. Ze melden jubelend dat Bentley-eigenaren “nooit meer hoeven te stoppen bij een tankstation”. Want tankstations… Man, alleen de gedachte eraan doet ‘Bentley Boys’ al sidderen van angst. “The horror, the horror”, om kolonel Kurtz (Marlon Brando) uit Apocalypse Now maar even te citeren.

Californië

Maar hoe werkt Filld dan? Simpel, je opent de app, kiest een aflevertijd en de brandstof wordt naar je toe gebracht, waar en wanneer dan ook. Hoewel, vooralsnog is Filld for Bentley alleen te gebruiken in Californië. Overigens hoef je niet aanwezig te zijn als de benzine wordt afgeleverd, want Filld kan via Bentley’s Connected Car-technologie op afstand het tankklepje van je Continental of Mulsanne openen.

LEES OOK: NAGELEN OP NIVEAU – BENTLEY BENTAYGA DIESEL

Het gebruik van Filld is niet voorbehouden aan Bentley-rijders alleen. Ook bestuurders van andere merken kunnen de app gebruiken, alleen moeten zij servicekosten betalen. Bentley ziet aanvullende mogelijkheden voor de toekomst, want het merk denkt dat zijn auto’s over enige tijd zelf brandstof kunnen bestellen, op basis van onder meer hun tankinhoud en locatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.