Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Fiat-concern bedankt voor deelname aan Autosalon van Parijs 2018

En wederom meldt een grote speler zich af voor de 2018-editie van de Autosalon van Parijs. Het Fiat-concern neemt dit maal niet deel aan de grote Franse autotentoonstelling.

Eerste testnotities: Fiat 124 Spider

Het gaat om de merken Fiat, Alfa Romeo en Jeep uit de Fiat Chrysler Automobiles-stal. Of Maserati begin oktober wel acte de présence in de Franse hoofdstad geeft, is niet bekend.

 

Uitgekleed

De lijst met afvallers voor de Autosalon van Parijs 2018 wordt steeds langer. Eerder al lieten Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru, Volkswagen en Volvo weten niet deel te nemen aan de tentoonstelling. De fabrikanten van Lamborghini en Aston Martin laten het ook afweten, maar de sportwagenmerken worden nu vertegenwoordigd door hun lokale dealers. Porsche gaat met een ‘uitgeklede’ stand, aangezien het geen nieuwe modellen in Parijs presenteert. Bij Bentley stond de lancering van de Continental GTC voor de Parijse show gepland, maar de autobouwer heeft de presentatie van de vierpersoons cabriolet verschoven tot 2019. Parijs - Eiffeltoren - Rob Spanjaart - Autovisie.nl

 

Komend jaar

Overigens heeft Volvo al aangegeven komend jaar niet op de Autosalon van Genève te staan. Dit jaar stelde het merk op die tentoonstelling zelfs de kakelverse V60 als wereldprimeur voor, had het met Polestar een tweede stand op de Zwitserse beursvloer en kon het voor de XC40 in Genève de Auto van het Jaar 2018-bokaal ophalen. BMW, Porsche en Mercedes-Benz hebben al te kennen gegeven volgend jaar de autoshow in Detroit over te slaan.

 

Kosten

De autobouwers gaan steeds vaker op de kosten van dergelijke autoshows letten. De miljoeneninvestering moet uiteraard rendabel zijn en de nodige media- en publieksaandacht opleveren. De fabrikanten kiezen vaker voor andere mogelijkheden om pers en publiek te bereiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.