Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche 911 Speedster is bijna terug

Potentiële kopers mogen volgende week al kennismaken met de nieuwe Porsche 911 Speedster. Een dag voor de autoshow van New York houdt Porsche een event waarop de gelimiteerde 911-variant wordt voorgesteld. Een dag later kan het publiek kennismaken met de open tweezitter op 991-basis.

porsche_911_speedster_concept_ii_9_0213021e0a3806e6

De tip

De website Carbuzz is door een Speedster-koper op de hoogte gebracht van het heugelijke nieuws. De klant heeft een kopie van zijn uitnodiging doorgestuurd. Daarop is een foto te zien van de dakloze 911-variant. De datum van het event is vastgesteld op 18 april.

Looks

Afgaande op de foto op de uitnodiging verschilt de sportwagen qua looks weinig tot niet van de conceptversie. Het is daarom erg onduidelijk of die afbeelding nou het productiemodel of het eerder getoonde studiemodel betreft. Vorig jaar toonde Porsche namelijk al een grijze conceptcar, terwijl een meer productierijp model al te zien was op de autoshow van Parijs in 2018. Dit zou betekenen dat de gelukkige nieuwe eigenaren binnenkort rondrijden met retro spiegels en moeten tanken via de motorkap, aangezien de klep zich daar bevindt.

porsche_911_speedster_concept_ii_3

Beperkte oplage

Prijzen zijn onbekend, maar we twijfelen er niet aan dat je een grote zak geld mee hebt moeten brengen om de nieuwe Porsche te bemachtigen. Van de Speedster worden namelijk maar 1.948 exemplaren gebouwd. Alsof een 911 voor de meeste mensen onder ons nog niet onbereikbaar genoeg is…

911 GT3

Terwijl de vorige Porsche 911 Speedster aangedreven werd door de techniek van de 997-generatie Carrera S, zal het nieuwe model worden voortgestuwd door het 510 pk krachtige 4,0 liter blok uit de Porsche 911 GT3, generatie 991. In de GT3 met PDK-automaat staat die garant voor een 0 naar 100 km/h-tijd van 3,4 seconden. Met een handbak doe je er volgens de Duitse autofabrikant 0,5 seconden langer over. Beide uitvoeringen hebben een top van ongeveer 320 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.