Autovisie
Autovisie Nieuws 3 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Ferrari maakt zich (opnieuw) op voor recordjaar

Ferrari doet goede zaken. Het merk heeft in de eerste helft van dit jaar elf procent meer auto’s afgeleverd dan in diezelfde periode in 2015. In totaal verlieten 4.096 auto’s de fabriek in Maranello in de eerste zes maanden, blijkt uit de halfjaarcijfers die het merk nu bekend heeft gemaakt.

Ferrari 488 Spider Autovisie.nl

Record

Dit jaar lijkt daarmee het meest succesvolle jaar voor de sportwagenfabrikant tot nu toe te gaan worden. het afgelopen kwartaal werden er 2.214 nieuwe Ferrari’s afgeleverd. De 488, zowel de GTB als de Spyder, was verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van dat aantal. Ferrari is wel goed onderweg om dit jaar meer dan 8.000 auto’s af te leveren, precies volgens de planning van grote baas Sergio Marchionne.

Winst

Op vrijwel alle markten groeide het merk, maar uitschieters waren er in China en Europa. In China groeide Ferrari met 26%, terwijl in Europa het aantal afleveringen in het tweede kwartaal steeg met 14%. De nettowinst in het eerste halfjaar bedraagt 175 miljoen, 24% meer dan in dezelfde periode in 2015. De omzet steeg tegelijkertijd maar met 7% in het eerste halfjaar en bedraagt nu net geen 1,5 miljard euro.

BEKIJK OOK: VIDEO: FERRARI 488 GTB – DE BESTE OOIT?

Negenduizend

De komende jaren willen de Italianen nog verder gaan groeien. Zo heeft Marchionne eerder aangegeven dat hij negenduizend exemplaren wil gaan leveren in 2019, zonder dat de exclusiviteit van het merk aangetast wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.