Autovisie
Autovisie Nieuws 3 aug 2016

Saudische prins koopt bijzonder duo Bugatti’s

De twee belangrijkste showauto’s van Bugatti van het afgelopen jaar zijn verkocht aan een Saudische prins. De Chiron showauto van de autosalon van Genève staat voortaan in de garage naast de extreme Vision Gran Turismo Concept.

Bugatti Chiron - Bugatti Vision Gran Turismo Concept - Foto GFWilliams - Autovisie.nl

Vision Gran Turismo Concept

Prins Badr bin Saud bracht volgens Bugatti het meest overtuigende bod uit op de twee auto’s. Nu is dat niet heel vreemd, want de prins wordt geschat op een vermogen van ruim 21 miljard dollar. Beide auto’s zijn uitgerust met de bekende 8,0 liter W16 met vier turbo’s. De prestaties van beide auto’s zijn onbekend, aangezien het in beide gevallen om showauto’s gaat. De Chiron is immers nog altijd in ontwikkeling, dus de auto die de prins heeft gekocht is dan ook een vroege voorserieauto. De Vision Gran Turismo Concept is weer een jaar ouder dan de Chiron. De auto werd ontwikkeld voor het Playstation-spel Gran Turismo en liet al enkele designkenmerken van de Chiron zien. Toch moet je deze auto vooral zien als een extreme designoefening.

LEES OOK: BUGATTI VISION GRAN TURISMO: VAN SPELCOMPUTER NAAR AUTOSHOW

Pebble Beach

Beide auto’s worden tentoongesteld op het Concours d’Elegance in het Amerikaanse Pebble Beach. Dat evenement vindt plaats op zondag 21 augustus en is een van de meest exclusieve evenementen ter wereld. Het is de eerste keer dat de auto’s samen tentoongesteld zullen worden.

Foto via GFWilliams.