Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 28 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Ferrari laat jou racen in een klassieker

Racen in een klassieke Ferrari lijkt een onbereikbare droom. Maar dat is het niet. De Italiaanse supercarfabrikant maakt het voor iedereen mogelijk, want het biedt rijcursussen aan in verschillende 308’s.

Rijden in een Ferrari staat bij bijna elke autoliefhebber wel op het verlanglijstje. En dankzij verschillende verhuurders is het ook best betaalbaar om een uurtje in een Ferrari 360 Modena te rijden. Maar racen gaat daarin toch echt niet gebeuren. Wil je dat doen, dan moet je naar Maranello, want daar heb je vanaf volgend jaar lente de kans om twee dagen achter elkaar rondjes over Fiorano te scheuren onder begeleiding van een instructeur. Ferrari biedt dan namelijk cursussen aan in enkele klassieke modellen.

Classiche Academy

De Italiaanse fabrikant dompelt deelnemers van de nieuwe Ferrari Classiche Academy twee dagen onder in een wereld van racen en exotische wagens. Het begint met een korte opleiding waarin de geschiedenis van het merk uitgelegd wordt. Vervolgens leert iedereen verschillende racetechnieken uit de tijd voordat elektronica de bestuurder hielp met rijden. Ook de techniek van de auto zelf wordt niet vergeten. De cursisten krijgen allemaal een kijkje onder en in de auto’s waarin ze gaan rijden (vier Ferrari 308 GTS en GTBi-modellen en één Mondial 3.2). Tegelijk krijgen ze uitgelegd hoe alles werkt, en wat het effect ervan is op het rijgedrag van de auto.

Heel and toe

Natuurlijk zijn er ook rij-onderdelen in de cursus. Deze bestaan uit meerdere sessies op het testcircuit in oplopende moeilijkheidsgraad. Hieronder vallen bijvoorbeeld rijden in natte omstandigheden, tegensturen op hoge snelheid en het onder controle houden van de auto. Naast deze sessies leren de cursisten rijden met een handbak zonder elektronische hulpjes en wordt hun de fijne kneepjes van het racen waaronder ‘heel and toe’ en ‘double clutching’ bijgebracht.

Een tweedaagse Ferrari Classiche Academy-cursus is niet heel erg goedkoop. De Italianen vragen €10.000 ex. btw voor de ervaring. Mocht je het geld ervoor over hebben, meld je dan nu aan via een Ferrari-dealer. Met een beetje geluk mag je met negen anderen in de lente van volgend jaar aankloppen bij de poort van het Fiorano-circuit in Maranello.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.