Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Exclusieve BMW 7 Serie voor Zuid-Afrikaans hotel

Dat ook na de facelift van de 7 Serie het model nog steeds een toplimousine is, zagen we al tijdens onze test in 2019. Nu heeft BMW speciaal voor Ellerman House, een boetiekhotel in Kaapstad, een unieke 7 Serie gemaakt.

Om gasten heen en terug te brengen van het vliegveld beschikt het luxehotel nu over een unieke BMW 745Le Individual. Nu zegt die laatste term in de naamgeving al dat het om een specifieke uitvoering gaat, voor de ‘hoteltaxi’ ging BMW een stapje verder. Het model is door de kunstenaar Nic Bladen aangepakt, die bekend staat om zijn botanische Afrikaanse kunst.

Plug-in

De 7 Serie is een plug-in hybride met een vermogen van 394 pk, al zal dit vermogen weinig gebruikt worden voor de korte stukjes naar het vliegveld en terug. Met een elektrische actieradius van 51 km zou heen en terug naar het vliegveld 25 kilometer verderop helemaal elektrisch gereden kunnen worden. Dit zorgt natuurlijk voor een ultieme rust op de achterbank. Al is deze zescilinder ook erg stil, tijdens onze test hoorde we niet wanneer de motor liep of uitstond.

Design

Hoewel de ‘standaard’ 7 Serie een erg statig voorkomen heeft is er bij deze versie gekozen voor een messing kleur. Door het M-pakket en de 20-inch velgen is deze configuratie niet echt de ambassade-auto die je bij een 7 Serie verwacht. Maar om uiterlijk draait het uiteindelijk niet. In zo’n luxewagen is het interieur echt van belang, deze is dan ook met onder andere Cognackleurig leder chique afgewerkt. Op de dorpels vinden we de naam van het hotel en de achterbank beschikt natuurlijk over massagefuncties, stoelventilatie etc.

Een tripje

Mocht je na het zien van deze 7-serie graag opgehaald worden van het vliegveld door deze wagen, dan moet je een nachtje boeken in het hotel in Kaapstad. Al kent deze luxe ook een prijs. Als je vannacht nog een kamer wilt boeken voor twee ben je dik 700 euro kwijt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.