En dat is stekker-stationwagon nummer twee: de Opel Astra Electric
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2F02_De-nieuwe-Opel-Astra-Electric-bestseller-gaat-volledig-elektrisch.jpg)
Waarom nummer twee? Omdat Peugeot twee maanden geleden al de e-308 SW voorstelde. En daarmee begint het segment van de stationwagons met stekker eindelijk een beetje body te krijgen. Want de enige betaalbare batterij-break op dit moment is de MG 5. Begin volgend jaar komt daar de Opel Astra Electric bij.
Maar laten we ons niet te veel richten op de stationwagon. De Opel Astra Electric komt natuurlijk ook gewoon als hatchback op de markt. Opel-baas Florian Huettl is er in ieder geval (iets te) enthousiast over, want hij noemt de kersverse Astra Electric een “echte pionier”.
Opel Astra Electric met opgewaardeerde Stellantis-aandrijflijn
Die woorden zouden wij niet hebben gekozen voor een auto met dezelfde aandrijflijn als de DS 3 Crossback E-Tense, Opel Corsa-e, Opel Mokka-e, Peugeot e-208, Peugeot e-2008 en Peugeot e-308.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2F01_De-nieuwe-Opel-Astra-Electric-bestseller-gaat-volledig-elektrisch.jpg)
Het is de bekende van Stellantis in recent opgewaardeerde vorm, met een 156 pk en 270 Nm leverende elektromotor en een 54 kWh-batterij.
Officiële WLTP-actieradius van maximaal 416 kilometer
Opmerkelijk is dat Opel twee cijfers communiceert voor het gemiddelde energieverbruik: 12,7 kWh/100 km en het officiële WLTP-getal 14,9 kWh/100 km. Die eerste zal in de stad gelden, want in de dagelijkse praktijk komen elektrische auto’s over het algemeen niet onder hun opgegeven WLTP-verbruik. Vaak zitten ze er juist boven.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2F08_De-nieuwe-Opel-Astra-Electric-bestseller-gaat-volledig-elektrisch.jpg)
Toch, als je goed anticipeert en je aan de snelheid houdt, moet een actieradius van maximaal 416 kilometer mogelijk zijn. Heb je meer kilometers voor de boeg, dan kun je stoppen bij een snellader, waar de Astra Electric een snelheid van 100 kW aantikt. En dat is niet opzienbarend. In het ideale geval zou de batterij na ongeveer een half uur weer 80 procent vol moeten zitten.
Batterij onder de wagenbodem neemt wat bagageruimte in
Doordat de batterij van de Opel Astra Electric onder de wagenbodem ligt, lever je wel wat bagageruimte in. De Sports Tourer met alleen een verbrandingsmotor slikt tussen de 598 en 1635 liter aan koffers, tassen en dozen. In de plug-in hybride en ook de Astra Electric blijft daar 516 – 1553 liter van over.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2F16_De-nieuwe-Opel-Astra-Electric-bestseller-gaat-volledig-elektrisch.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2F11_De-nieuwe-Opel-Astra-Electric-bestseller-gaat-volledig-elektrisch.jpg)
Lees ook:
Ook interessant
-
Deze occasion wil je: Lotus Opel Omega, zeldzame supersedan
-
Opel Astra GSe: Waarom dit niet de nieuwe liefhebbersauto is
-
Zo ver kom je nu in de vernieuwde Opel Mokka Electric
-
Zeg Opel, ga deze Rocks-E eens héél snel bouwen!
-
De Opel Grandland GSe is sneller dan een Lamborghini
-
Korting! Opel geeft ‘EV-subsidie’ op Corsa-e en Mokka-e
-
‘Fiat komt met zijn eigen variant van de Opel Rocks-e’
-
Waarom deze klassieke lelijkerd bijna 350.000 euro kost
-
De Ford Capri komt terug! Maar niet zoals jij zou willen…
-
Volkswagen-diesel gehad? Dit is hoeveel compensatie je moet krijgen
-
Hoe Ford 3 miljard dollar verliest op de populairste auto van Amerika
-
Je elektrische auto draadloos opladen kan sneller dan je denkt