Autovisie
Autovisie Nieuws 17 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Elextra is snelst sprintende auto ooit gemaakt’

We zouden het ook geloven als iemand ons had verteld dat dit een concept car uit de jaren zeventig is. Want laten we eerlijk zijn, deze gloednieuwe Elextra ziet er niet bijster hedendaags uit. Hij is wel snel daarentegen…

elextrasidetop

Hij lijkt terug te grijpen op dat wigtijdperk waar de auto-industrie doorheen ging in de jaren zestig en zeventig. En met die ‘pijl’ op het dak lijkt het net alsof de Elextra een strikje in zijn haar heeft. Maar goed, mooi of niet… bijzonder is de Zwitserse supercar wel.

“Met die ‘pijl’ op het dak lijkt het net alsof de Elextra een strikje in zijn haar heeft”

Hij heeft vier deuren, biedt plaats aan vier personen en wordt aangedreven op alle vier wielen. Dat speelt de uit koolstofvezel opgetrokken Elextra klaar door op iedere as een elektromotor te plaatsen. Het gecombineerde vermogen is 680 pk.

Volgens zijn makers is de Elextra de snelst accelererende auto ooit gemaakt. Van stilstand naar 100 km/h zou in minder dan 2,3 seconden voorbij zijn. De Tesla Model S P100D haalt momenteel 0 naar 97 km/h (60 mph) in 2,4 seconden.

LEES OOK: FARADAY FUTURE – ‘ELEKTRISCHE NIO EVE LIJKT TE VEEL OP FF 91’

Volgens ontwerper Robert Palm, de man achter de Lyonheart K-sportwagen, kan de Elextra bijna 600 kilometer ver komen op een batterijlading. Wanneer het apparaat in productie gaat, is nog niet bekend, maar Palm roept dat er niet meer dan honderd exemplaren zullen worden gebouwd.

Elektrische Nio EP9 snelste op Nürburgring

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.