Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto rijden voor 150 euro per maand, Peugeot gaat het doen!

Een elektrische auto rijden voor 150 euro per maand, het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch lijkt het echte gaan gebeuren. Peugeot wil de e-208 aanbieden voor het absurd lage leasebedrag.

Linda Jackson, topvrouw van Peugeot, laat aan het AD de plannen voor ‘Peugeot as you go’ weten. Het plan van de CEO zou autorijden voor veel mensen een stuk goedkoper maken.

Een elektrische auto rijden voor 150 euro per maand

Elektrisch een auto rijden voor 150 euro per maand is natuurlijk super goedkoop. Voor dit bedrag kan je geen auto leasen. Normaalgesproken kost het model 479 euro per maand. Dit is een contract van 60 maanden met een maximum van 10.000 kilometer per jaar. Wil je voor 150 euro in de maand leasen, dan moet wel 12.650 euro aanbetalen. Daarbij rekent Peugeot meer dan 3 mille van de totaalprijs af door subsidies die de Fransen nu terugkrijgen van de overheid.

Het leasen van de Peugeot e-208 voor het super lage bedrag heeft wel een paar nadelen. Je mag namelijk maar 500 kilometer per maand rijden. Iedere kilometer die je meer rijdt, kost je 7 eurocent.

In Frankrijk doet Peugeot het al

In Frankrijk heeft Peugeot al een proef gehouden met het spotgoedkoop elektrisch rijden. Dit heeft volgens Jackson veelbelovende resultaten. “Het is voor ons heel belangrijk om onze auto’s bereikbaar te houden en dit is daar een goede toevoeging voor”, aldus de CEO tegen het AD.

Elektrische auto rijden voor 150 euro per maand is uitkomst voor jongeren

Een elektrische auto leasen voor 150 euro per maand is extreem goedkoop. Helemaal voor jongeren. Sterker nog, 150 euro is minder dan jongeren gemiddeld voor een autoverzekering betalen. Uit onderzoek van Geld.nl bleek vorige week dat automobilisten van 18 tot en met 20 jaar in 2022 gemiddeld 183,05 euro per maand voor een autoverzekering betaalden. Dat is ongeveer gelijk aan 1.000 kilometer rijden in de Peugeot e-208 met het extreem lage leasebedrag (leasebedrag + 500 kilometer extra).

Peugeot e-208, lease, elektrische auto, 150 euro per maand
(Afbeelding: Peugeot)

De CEO van Peugeot laat weten dat de definitieve prijzen voor de Nederlandse markt later dit jaar worden gecommuniceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.