Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Audi e-tron teruggehaald vanwege brandgevaar

De elektrische Audi e-tron moet terug naar de dealers voor reparatie. Door een foutief onderdeel kunnen accucellen in aanraking komen met water, kortsluiten en zelfs in de brand vliegen.

Audi e-tron

De afgelopen tijd lijkt het schering en inslag als het gaat om spontaan ontstaande branden in elektrische auto’s. BMW, Jaguar en Tesla hebben er allemaal al mee te maken gehad. Audi wil dit graag voor zijn en haalt daarom de e-tron terug voor reparatie. Dit naar aanleiding van problemen met eerder onderzochte voertuigen van hetzelfde type. Deze kwamen met een geel waarschuwingslampje voor het accupakket terug naar de verkoper.

Brand

Het blijkt dat Audi 540 van de 1.664 in de Verenigde Staten verkochte auto’s niet helemaal goed in elkaar heeft gezet. Dit aantal van de voertuigen heeft namelijk een verkeerde afdichting voor het accupakket. Hierdoor kan er water bij de accucellen komen en kunnen deze kortsluiten en vervolgens in de brand vliegen.

Het probleem lijkt vrij serieus, maar toch laat Audi de keuze voor de reparatie over aan de klanten. Als zij geen zin hebben om even met de Audi e-tron naar de dealer te gaan, dan mogen ze ook door blijven rijden met de lekkende afdichting. Maar als ze daarvoor kiezen en ze krijgen een geel accuwaarschuwingslichtje, dan moeten ze de direct auto in een open gebied parkeren, uitstappen en gepaste afstand nemen. Hij zou immers in de brand kunnen vliegen.

Europese e-trons

Niet alleen de 540 teruggeroepen e-trons hebben last van het probleem, want Audi geeft zelf toe dat ook nog niet afgeleverde auto’s de verkeerde afdichting hebben. Deze worden voor aflevering netjes in orde gebracht. Vooralsnog geldt de terugroepactie alleen in de Verenigde Staten. Audi laat weten aan dat ze nog geen problemen heeft ondervonden met de Europese e-trons.

Audi e-tron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.