Autovisie
Autovisie Nieuws 13 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Allereerste Toyota Supra gaat onder de hamer

Normaliter moet je snel handelen wil je de eerste auto van een bepaalde serie in je bezit krijgen. Je dient soms jaren van tevoren al in te tekenen. Maar met de Toyota Supra kun je zelfs twee weken na de officiële onthulling nog eigenaar worden van het eerste chassisnummer van de nieuwe Supra!

supra_1

Het is eenvoudig om de allereerste Supra van de nieuwe generatie te bemachtigen. Je moet alleen wel over veel geld beschikken. De Japanse autobouwer gaat namelijk het eerste productiemodel eind januari veilen. Dat is amper drie weken na de officiële onthulling van de sportcoupé op de autoshow in Detroit.

Barrett-Jackson Auction

Toyota heeft de bekende Barrett-Jackson Auction in Scottsdale, Arizona, op zaterdag 19 januari 2019 uitgekozen om de eerste nieuwe Supra van de hand te doen. Het model dat onder de hamer gaat is overigens nog niet de definitieve auto. Het is een preproductie-exemplaar. De levering van de eigenlijk auto heeft op een later moment plaats, want de marktintroductie van de nieuwe Supra moet dan nog plaatsvinden.

Koolstofvezelplaatje

De specificaties van de auto staan al vast. De Supra met eindnummer 20201 op het identificatieplaatje is gespoten in een matgrijze exterieurkleur met rode buitenspiegelkappen en matzwarte wielen. Het interieur is met rood leder aangekleed. Op de auto brengt Toyota een koolstofvezel plaatje aan dat het exemplaar de allereerste Supra betreft.

NAIAS 2019

Toyota onthult de Supra op maandag 14 januari 2019 tijdens de North American International Auto Show in Detroit.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.