Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste Ferrari F60 America afgeleverd

Met een vanafprijs van 2,5 miljoen dollar is het de duurste nieuwe Ferrari ooit en met slechts tien geproduceerde exemplaren ook meteen een van de meest exclusieve. In Amerika is de allereerste Ferrari F60 America afgeleverd.

ferrari_f60_america_3
Ferrari F60 America

Tijdens een evenement in Palm Beach, Florida heeft de klant zijn auto in ontvangst genomen, meldt de site GTspirit.com. De klant heeft er even op moeten wachten, want Ferrari presenteerde de F60 America al in oktober 2014. Met de F60 America viert Ferrari trouwens dat het merk alweer zestig jaar actief is op de Amerikaanse markt, al is dat inmiddels alweer bijna 62 jaar.

 “731 pk”

De F60 America is gebaseerd op de F12 Berlinetta en heeft ook dezelfde 731 pk sterke V12 voorin liggen. Verder hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de Ferrari 275 GTS4 NART Spider uit 1967. Van die auto werden ook tien stuks gebouwd. In 2013 ging er een onder de hamer en leverde toen een recordprijs van 27,7 miljoen dollar op. De kleurstelling is weer gebaseerd op die van het North American Racing Team. Midden over de auto loopt een witte streep met een rode lijn.

Het interieur van de Ferrari F60 America: rood voor de bestuurder, zwart voor de passagier.

In het interieur valt vooral op dat aan de kant van de bestuurder alles rood is en aan de kant van de passagier alles zwart. Zo maakt Ferrari duidelijk dat de focus op de bestuurder ligt.

Bekijk hier de andere Limited Editions van Ferrari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.