Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste Bugatti’s Chiron gaan de weg op

Exact een jaar nadat Bugatti de fonkelnieuwe Chiron op de Autosalon van Genève 2016 aan het grote publiek toonde en een kleine 250 gefortuneerde autoliefhebbers een aanbetaling op de hypercar hadden geplaatst, zijn deze week de eerste auto’s afgeleverd. Naar verluidt is het allereerste model gitzwart en gaat hij naar Ferdinand Piech, voormalig topman van het Volkswagen-concern.

Bugatti ChironDe andere op de foto afgebeelde auto’s staan gereed voor klanten in Europa en het Midden-Oosten. De fabrikant bedient eerst de trouwe clientèle, waarvan er 60 meer dan één exemplaar hebben. Wanneer die personen hun sportwagen hebben ontvangen, zullen de nieuwe klanten de sleutels van hun miljoenen kostende LEES OOK: DE DUURSTE BUGATTI CHIRON-OPTIES UIT DE FOLDER

Beperkte oplage

Bugatti heeft iets minder dan de helft van het aantal beschikbare Chirons verkocht. Het merk vervaardigt slechts 500 stuks. Dit jaar zullen er 70 geproduceerd worden. Bugatti verwacht alle auto’s binnen acht jaar te hebben gemaakt, twee jaar korter dan het voor de Veyron (oplage 450 stuks) nodig had.

LEES OOK: 10 BIJZONDERE ‘PRODUCTIE-WEETJES’ OVER DE BUGATTI CHIRON

Molsheim

De Bugatti Chiron wordt in het Franse Molsheim vervaardigd. De bpouw van een exemplaar kost enkele maanden. De productie van de auto start pas als de klant een order heeft geplaatst.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.