Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Een Suzuki-folder uit Dubai

Dit vind ik nu tien keer leuker dan een Ferrari- of Bentley-brochure, een folder van een model dat hier niet wordt geleverd. Nu zegt u waarschijnlijk, dat er in Nederland wel degelijk een Suzuki Celerio te koop is. Dat klopt, maar dit is de voorganger van de Celerio zoals wij die kennen.

_MG_0665

Deze Celerio werd in Europa als Alto verkocht. Het leuke is dat de Nederlandse Alto-folder exact dezelfde cover heeft, maar dan voorzien van de Alto-benaming op de auto en in de bovenhoek. Dat is het mooie van photoshop tegenwoordig. Je kunt alles aan zo’n foto wijzigen zonder dat iemand het door heeft. In eerste instantie denk je dat je de folder al hebt, omdat de cover identiek is. De hier afgebeelde folder komt uit het Midden-Oosten. Ik kreeg hem bij de dealer in Dubai, waar de verkoper zo vriendelijk was om mij het folderrek te tonen om vervolgens te zeggen dat ik van alles één exemplaar kon pakken. De vierdeurs Swift Dezir is ook zo’n model dat hier niet wordt geleverd, maar daar wel in de prijslijst staat.

De folder van de Celerio is een eenvoudige brochure. Je vouwt hem open, ziet wat detailfoto’s met Westerse (!) mensen erop en de technische gegevens, uitrusting en beschikbare carrosseriekleuren. Geen spektakelstuk, maar door de afwijkende modelnaam en afkomst wel een bijzonder exemplaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.