Autovisie
Autovisie Nieuws 1 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Een Rolls-Royce Cullinan met extra beenruimte

De Duitse bepantseringsspecialist Klassen heeft plannen om de Rolls-Royce Cullinan flink onder handen te nemen. De grootste aanpassing is de verlengde wielbasis. De auto moet 1,05 meter meer wielbasis krijgen ten opzichte van de normale Cullinan.

Wagenlengte

Die extra centimeters tussen de vóór- en achteras resulteren in een wagenlengte van maar liefst 6.357 mm. Parkeren wordt dus een dingetje. Klassen levert optioneel een fors panoramadak, een verhoogde daklijn en extra grote portieren voor een makkelijkere instap. Van het interieur bestaan geen foto’s, maar Klassen noemt wel dat de Cullinan ‘EWB’ een scheidingswand krijgt, een nieuw multimediasysteem en LED-sfeerverlichting.

Bepantsering

Motorisch zijn er geen aanpassingen doorgevoerd. Voorin ligt dus nog steeds een 571 pk en 850 Nm sterke 6,75-liter V12-motor, gekoppeld aan een achttraps automaat. Het prijskaartje? Maar liefst 1,8 miljoen euro in Duitsland. Die prijs is wel inclusief bepantsering, tot zelfs level 9-bescherming. De auto moet dan ook een raketwerper kunnen overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.