Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Een dagje testrijden met Subaru

Onlangs organiseerde Subaru een testdag op Lelystad waar tal van modellen en technieken konden worden uitgeprobeerd. Autovisie-lezers Wim Neijmeijer en Remco Barnhoorn waren erbij.

Zij waren de winnaars van de Subaru-prijsvraag op autovisie.nl en mochten als gast van het Japanse merk alle nieuwe modellen ervaren. Op het testcircuit van de politieacademie in Lelystad waren diverse proeven uitgezet zoals een slalom en een uitwijkproef. Ook kon men de werking van eyesight ervaren waarbij de Subaru zelf remt als hij een stilstaande auto voor zich ziet. Er was zelfs een parcours door het bos uitgezet waarmee de terreinvaardigheid van diverse modellen als de Forester en XV werd gedemonstreerd. Onnodig te zeggen dat beide winnaars het een geweldige dag vonden.

Remco Barnhoorn bij zijn favoriet van de dag.

Remco Barnhoorn rijdt zelf een Lexus IS200 en was onder de indruk van de kwaliteiten van de Subaru-modellen. Een rondje openbare weg met de BRZ coupé was evenals het rijden door het terrein een gave ervaring. “Maar de kers op de taart was toch wel het rijden in de WRX STi”, aldus Remco. “Die snelheid, dat geluid, je waant je gewoon even een echte rallycoureur.”

Ook Wim Neijmeijer was te spreken over de dag.

Ook Wim Neijmeijer was bijzonder enthousiast: “Elke proef met een Subaru vond ik de moeite waard; van slalom tot elandproef, van off-road tot uitwijkproef. Ik heb persoonlijk met elk model kunnen rijden. De XV heeft mij echt positief verrast. Met stijgende verbazing (letterlijk en figuurlijk) pakt hij moeiteloos de steilste hellingen en diepste kuilen op het parcours. Deze dag heb ik afgesloten met een ritje in de WRX STi. Wát een machine, wát een geweld! Superlatieven schieten te kort. Kracht te over, in elke versnelling. De wagen vertoont geen krimp.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.