Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Vivaro-e, e-Jumpy, e-Expert, ProAce Electric

Inmiddels zijn alle prijzen van het elektrische vierluik Opel Vivaro-e, Citroën e-Jumpy, Peugeot e-Expert en Toyota ProAce Electric vrijgegeven. Wie is het goedkoopst? En zijn er überhaupt verschillen? Ja dus, zo blijkt uit een duik in de prijslijst.

De vanafprijzen

Laten we allereerst maar even beginnen met de vanafprijs. Dan valt op dat Peugeot de laagste vanafprijs rekent en dat Toyota verreweg het duurst is. Maar dat valt allemaal te verklaren. De titel ‘de goedkoopste’ gaat in ieder geval naar Peugeot, gevolgd door Citroën en Opel.

Peugeot e-Expert
Vanafprijs 50 kWh: 28.300 euro, exclusief BTW/BPM
Vanafprijs 75 kWh: 36.700 euro, exclusief BTW/BPM

Citroën e-Jumpy
Vanafprijs 50 kWh: 29.300 euro, exclusief BTW/BPM
Vanafprijs 75 kWh: 36.700 euro, exclusief BTW/BPM

Opel Vivaro-e
Vanafprijs 50 kWh: 30.599 euro, exclusief BTW/BPM
Vanafprijs 75 kWh: 38.999 euro, exclusief BTW/BPM

Toyota ProAce Electric
Vanafprijs 50 kWh: 35.995 euro, exclusief BTW/BPM
Vanafprijs 75 kWh: 41.545 euro, exclusief BTW/BPM

Verschillen in garantie

Verschillen zitten onder meer in de garantievoorwaarden. Een ding is duidelijk: op het accupakket geldt standaard altijd acht jaar of 160.000 kilometer garantie, mits het voertuig in onderhoud is bij de erkende merkdealer.

Opel Vivaro-e – garantie
De Vivaro-e wordt standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerlimiet. Tegen meerprijs is de garantie van de auto te verlengen met 1, 2 of zelfs 3 jaar, afhankelijk van het moment waarop je beslist om te verlengen. Je kunt tot maximaal 5 jaar garantie krijgen.

Peugeot e-Expert – garantie
De Peugeot e-Expert wordt standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerlimiet. Tegen meerprijs is de garantie van de auto te verlengen met 1, 2 of zelfs 3 jaar, afhankelijk van het moment waarop je beslist om te verlengen. Je kunt tot maximaal 5 jaar garantie krijgen.

Citroën e-Jumpy – garantie
De Citroën e-Jumpy wordt standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerlimiet. Tegen meerprijs is de garantie van de auto te verlengen met 1, 2 of zelfs 3 jaar, afhankelijk van het moment waarop je beslist om te verlengen. Je kunt tot maximaal 5 jaar garantie krijgen.

Toyota ProAce Electric – garantie
“Standaard krijgt elke Toyota ProAce Electric 5 jaar garantie tot 200.000 kilometer. Voor extra zekerheid geeft Toyota op het batterijpakket garantie tot 15 jaar of 1 miljoen kilometer tot 75 procent van de oorspronkelijke capaciteit, mits in onderhoud bij de Toyota-dealer.”

Kleine kanttekening

Wat prestaties, trekgewicht en laadvermogen is het allemaal van hetzelfde. Alle merken roepen wel het volgende: “X mag als enige elektrische bedrijfswagen in zijn segment een aanhanger mag trekken, het maximale geremde trekgewicht is 1.000 kilogram.” Nou ja, een kleine kanttekening is hier op z’n plaats. Dat kunnen ze dus alle vier, dus nee: uniek is het niet. Alle modellen hebben een laadvermogen tot 1.275 kilogram. Daarmee doen ze nauwelijks onder voor een model met 2,0-liter dieselmotor (1.405 kilogram laadvermogen).

Size does matter

Bij alle merken is keuze uit drie lengtevarianten, te weten 4,6 meter (compact), 4,95 meter (middelgroot) en 5,30 meter (groot. Daarnaast kan er gekozen worden uit diverse carrosserievarianten, zoals een Dubbele Cabine, Platform Cabine en personenversies.

Actieradius

Op papier zijn er ook geen technische verschillen te ontdekken in het vierluik. De versie met 50 kWh-accu komt 230 kilometer ver (WLTP) en de 75 kWh-accuvariant haalt 330 kilometer (WLTP). Natuurlijk is dit alles sterk afhankelijk van de belading, het type wegdek, de rijstijl, de rijsnelheid en vele andere variabelen. De modellen hebben standaard ook allemaal een driefasen on-board lader.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.