Autovisie
Autovisie Nieuws 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Suzuki Swace vs Toyota Corolla Touring Sports

De Toyota Corolla Touring Sports en Suzuki Swace zijn technisch dezelfde auto’s. Zelfs de looks en het interieur zijn grotendeels hetzelfde. Toch zijn er verschillen in vanafprijs en vooral in uitrusting. Bij welke auto heb je nu de betere deal? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Hybride

Het is belangrijk dat we de Toyota Corolla TS en Suzuki Swace op een eerlijke manier met elkaar vergelijken. De Corolla TS lijkt in beginsel de veel goedkopere auto, maar dat komt omdat de vanafprijs van 26.395 euro geldt voor een 1.2 Turbo benzineversie met 116 pk.

De prijzen

Suzuki levert de Swace alleen als 1.8 Hybrid met 122 pk. Voor die motorvariant betaal je bij Toyota minimaal 29.895 euro voor de Corolla TS 1.8 Hybrid Comfort. De Suzuki Swace begint bij 31.800 euro. Dat is een prijsverschil van 1.905 euro in het voordeel van Toyota. Maar pas op, Suzuki levert de Swace standaard met een hoger uitrustingsniveau waardoor het vergelijken van een Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid Comfort met een Swace 1.8 Hybrid Style niet helemaal eerlijk is.

Standaard

De Toyota Corolla TS Comfort staat bijvoorbeeld standaard op 15-inch stalen wielen met wieldoppen en moet het zonder 7-inch digitaal instrumentenpaneel stellen. De Suzuki Swace staat standaard op 16-inch lichtmetaal en heeft wel het 7-inch instrumentencluster.

Corolla Dynamic versus Swace Select

Als je puur kijkt naar de uitvoeringen en de bijbehorende uitrusting, dan kom je uit op het volgende vergelijk: Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid Dynamic versus Suzuki Swace 1.8 Hybrid Select. We prijzen hier over een bedrag van 33.595 euro voor de Toyota en 31.800 euro voor de Suzuki. Hier een voordeel van 1.795 euro voor de Suzuki.

Een gelopen race?

Een gelopen race? Niet helemaal, want de Dynamic-versie van Toyota heeft dan weer Smart Entry en een draadloze telefoonlader. Voor die zaken moet je bij Suzuki de duurdere Style-versie nemen. Bovendien staat de Corolla TS Dynamic-versie op 17-inch lichtmetaal, de Suzuki Swace Select op 16-inch. Het prijsverschil van 1.795 euro is daarmee alweer ‘ingehaald’ door Toyota.

Duurdere versie

De rijker uitgeruste Suzuki Swace Style (33.800 euro) laat zich goed vergelijken met een Corolla TS in Executive-uitvoering (vanaf 38.050 euro). Ook hier zijn grote verschillen in uitrusting.

De verschillen

In de Suzuki ontbreekt het bijvoorbeeld aan geïntegreerde navigatie, ook bij de duurdere Style-versie. Navigeren in de Suzuki is alleen mogelijk via Apple CarPlay en Android Auto. Daarnaast is de Suzuki niet leverbaar met een head-up display. Dat heeft de Toyota dan weer wel. Tot slot staat de Toyota op 18-inch lichtmetaal, bij Suzuki blijft dat 16-inch, ook bij de duurdere Style-variant.

De conclusie

Onder de streep is de Toyota dus de iets duurdere auto, maar wel de auto met een iets rijkere uitrusting. Als je geen waarde hecht aan grotere wielen, een head-up display of een geïntegreerd navigatiesysteem, dan kun je wellicht beter gaan voor een Suzuki Swace. Navigeren doe je dan gewoon met Apple CarPlay en Android Auto, dat is in beide gevallen standaard aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.