Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Alfa Romeo Giulia GTA samenstellen

Het is lang geleden dat Alfa Romeo een auto van meer dan 200.000 euro in de prijslijst had staan. De laatste keer ging het om een 8C Competizione die destijds 295.000 euro moest kosten. Nu heeft Alfa Romeo de op vijfhonderd stuks gelimiteerde Giulia GTA in het aanbod. Vanafprijs: 230.000 euro. Hoe kun je hem samenstellen? Dat zoeken we uit!

GTA of GTAm

Alfa Romeo heeft de online configurator van de Giulia GTA inmiddels online gezet. De basisversie kost 230.000 euro. Wil je de Giulia GTAm, dan betaal je 6.000 euro meer. Voor 236.000 euro krijg je dan twee zitplaatsen (in plaats van vier), een rolkooi en zespunts gordels. Ook levert Alfa Romeo Alpinestars-racekleding, bestaande uit een pak, handschoenen en schoenen.

540 pk

Zowel de Giulia GTA als Giulia GTAm heeft een 2,9-liter V6 biturbo-motor met 540 pk (+30 ten opzichte Giulia Quadrifoglio). Het gewicht valt liefst 100 kilogram lager uit, omdat de aandrijfas, motorkap, voorbumper, wielschermen vóór en achter, het dak en de kuipen van de sportstoelen van koolstofvezel zijn gemaakt.

Samenstellen

Maar hoe kun je de Giulia GTA dan samenstellen? Op Autovisie.nl heb je eerder kunnen lezen dat Alfa Romeo diverse historisch verantwoorde liveries levert, geïnspireerd op de raceversies van de Giulia GTA uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Maar Alfa Romeo heeft ook normale opties in petto.

Kleuren

Zo is er in de basis keuze uit drie tinten: groen, wit en rood (Montreal Green, Trophy White en GTA Red). Kleuren die verwijzen naar de Italiaanse tricolore. Daarnaast kan de koper van een Giulia GTA kiezen uit remklauwen in vijf verschillende kleuren, te weten rood, geel, grijs, zwart en goud. Voor de kuipstoelen is er keuze uit drie kleuren stiksels: zwart, rood of groen. Let wel, de genoemde interieurkleuren zijn alleen van toepassing op de Giulia GTA, zonder achtervleugel.

Kuipstoelen

Voor de Alfa Romeo Giulia GTAm gelden weer andere interieurcombinaties. De kleur van de rolkooi is afhankelijk van de gekozen exterieurkleur. De rolkooi is dus rood, wit of groen van kleur. De koolstofvezel kuipstoelen zijn alleen te krijgen met zwarte of rode stiksels. De Sabelt zespunts gordels levert Alfa Romeo in de kleuren zwart, rood of geel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.