Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 18 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Dubbel balen voor Lewis Hamilton: een boete én problemen met auto

Terwijl Max Verstappen vol vertrouwen het nieuwe Formule 1-seizoen start, baalt Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen, die vorig jaar door de Nederlander werd verslagen, krijgt een boete en had tijdens de eerste training problemen met zijn auto.

De boete bedraagt 50.000 euro. Hamilton krijgt die omdat hij vorig jaar na het mislopen van de wereldtitel in struisvogelmodus ging. Hij was niet aanwezig bij het jaarlijkse FIA-gala ter afsluiting van het seizoen. Als nummer twee in de WK-stand was de Mercedes-coureur daartoe verplicht.

FIA teleurgesteld in houding Lewis Hamilton

Hamilton was gedesillusioneerd over de manier waarop hij vorig jaar zijn wereldtitel verspeelde aan Max Verstappen. FIA-voorzitter Mohamed Ben Sulayem rekent het Hamilton zwaar aan. Hij herinnerde Hamilton aan diens verplichting tot sportiviteit, zeker gezien zijn status in de motorsport. De coureur erkende het belang van een avond waarop de prestaties van de diverse kampioenen in de autosport worden gevierd.

Hamilton en de FIA spraken af dat het geld van de boete naar een goed doel gaat. ,,Iets waarmee we jongeren met een kwetsbare achtergrond kunnen enthousiasmeren voor een technische baan in de motorsport.”

‘Het beste van Max Verstappen moet nog komen’

Mercedes kampt met problemen auto

Nog een teleurstelling voor de voormalig wereldkampioen: zijn Mercedes functioneert slecht. In de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Bahrein kwam de Brit niet verder dan de negende tijd en gaf ruim 1,2 seconde toe op de tijd van zijn grote rivaal uit Nederland.

Hamilton klaagde over de boordradio over het gestuiter van de auto, een euvel waar Mercedes nog steeds mee kampt. Later bleek er ook een probleem met de remmen. Zaterdag volgt om 13.00 uur Nederlandse tijd de derde training, gevolgd door de kwalificatie om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.