Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jul 2018

Dreigend brandstoftekort door droogte en chauffeurstekort

Er dreigt een tekort aan brandstof bij sommige tankstations. Daarvoor waarschuwt belangenvereniging Beta. De oorzaak is de droogte, maar ook het tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

diesel

Waarom de droogte? Omdat veel brandstofdepots worden bevoorraad door binnenvaartschepen. En nu door de droogte het waterniveau in de rivieren een stuk lager ligt, kunnen de schepen niet volledig beladen bij de depots komen. Een structureler probleem is echter het tekort aan chauffeurs, waardoor er moeilijk extra vrachtwagens kunnen worden ingezet om de bevoorrading op hetzelfde niveau te houden. Volgens Beta zijn er meerdere tankstations die bepaalde brandstoffen al niet meer in hun tanks hebben. Een aantal staan tijdelijk zelfs helemaal droog.

Gevaarlijke stoffen

Aan de ene kant speelt de vakantie een rol. Er zijn gewoon minder chauffeurs beschikbaar nu, maar het probleem is ook ernstiger dan dat. Volgens Beta zijn er simpelweg niet genoeg chauffeurs opgeleid voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. “Er is een groot tekort aan deze mensen”, zegt een woordvoerder. “Ik denk dat de transporteurs vooral moeten zorgen dat ze meer chauffeurs werven. En dat ze sneller worden opgeleid voor het speciale vervoer van brandstoffen.”

Reageer op artikel:
Dreigend brandstoftekort door droogte en chauffeurstekort
Sluiten