Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Medewerkers VDL Nedcar beginnen aan 48-uursstaking

Medewerkers van VDL Nedcar hebben gisteravond het werk neergelegd. Ze zijn begonnen aan een 48-uursstaking omdat we een betere cao willen. Volgens de vakbond FNV doen zo’n 2000 van de 7200 werknemers van VDL Nedcar mee.

CX021_6159_9

Vandaag worden er dus geen Mini’s gebouwd in het Limburgse Born. VDL Nedcar-directeur Paul van Vuuren waarschuwde eerder al dat een staking de relatie tussen de fabriek en BMW negatief zou beïnvloeden. Medewerkers klaagden op hun beurt over intimidatie door de top van het bedrijf.

Metaalsector

De werkonderbreking in Born is onderdeel van een groot aantal stakingen in de metaalsector. Vorige maand liepen de cao-onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers op niets uit.

BMW en Mini

Het noodlijdende Nedcar werd in 2012 overgenomen door de VDL Groep. Vanaf eind 2014 begon de fabriek met de bouw van de Mini driedeurs voor BMW. Inmiddels zijn daar de Mini Cabrio, Mini Countryman en BMW X1 bijgekomen.

Volvo Car

Nedcar werd in 1967 geopend als DAF-fabriek, maar al na acht jaar ging het bedrijf verder als Volvo Car B.V. In Limburg werden onder meer de Volvo 66, Volvo 300-serie, Volvo 400-serie en Volvo S40/V40 gebouwd. Na 1995 rolden er vooral Mitsubishi’s en Smarts van de band.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.